ZONDAG 1 BLIJFT WINNEN (2-0)

Vooraf was de vraag of de mannen van coach Hans Verhoogt de fraaie reeks van drie overwinningen op rij een passend vervolg zouden kunnen geven. Dat zou dan moeten gebeuren tegen Amsvorde in Amersfoort én op natuurgras. Het antwoord werd dus JA maar makkelijk ging het niet.

Evenals vorige week was het de tegenstander die direct vanaf de start tot tweemaal toe gevaarlijk vóór het doel van onze goalie Dax de Wit opdook. Dax reageerde zoals zo vaak alert. In het verdere verloop van de eerste speelhelft een pover Amsvorde waar Zondag 1 overigens nauwelijks iets tegenover wist te stellen. Ook nu weer vele aanvallende acties richting het vijandelijke doel, maar even zovele pogingen die op niets uitliepen. Het eerste echte schot op het vijandelijke doel viel nota bene pas in de 26e minuut van de voet van Alvin Esmeli maar zonder het gewenste resultaat.

In de 31e minuut was hij opnieuw betrokken bij een aanval over de rechterflank. De bal belandde uiteindelijk in de voeten van de tegenstander. Met een snelle uitval, waarbij onze rest-verdediging niet op orde was, was het opnieuw Dax die er voor zorgde dat met een gelijke stand (0-0) de thee kon worden opgezocht.

Dit was niet het Ouderkerk, dat aanvoerder Tim Baas en Anthony Voskuilen overigens miste, waar de supporters de laatste tijd aan gewend waren geraakt. In de tweede speelhelft werden zij wat dat betreft op hun wenken bediend. Met de nodige power en kracht, zoals ik na afloop een kenner hoorde zeggen, werd Amsvorde onder druk gezet en gehouden.

Na een betrekkelijk flauwe eerste helft was er weer sprake van strijd waarbij veelvuldig het doel van de tegenstander werd opgezocht. Resultaat kon gewoonweg niet uitblijven en dat was in de 70e minuut het geval. De bal uit een vrije trap van Simon van Rens ter hoogte van de middenlijn belandde in de doelmond van de Amsvorde-goalie en met een beetje geluk wist Quinten Drupsteen via zijn schouder de bal in het doel te werken. (1-0)

Amsvorde gaf zich daarna geenszins gewonnen en zocht bij herhaling de aanval op. Het werd nog een kwartier billenknijpen. Bijvoorbeeld bij een corner wist Dax met zijn bovenbeen de bal te pareren, die vervolgens al rollend via de lat over zijn doel verdween. Zonder geluk vaart niemand wel zullen we maar zeggen.

Amsvorde bleef ook daarna gevaarlijk en kon je je afvragen waarom onze jongens niet meer op balbezit speelden maar in plaats daarvan telkens bleven jagen op een doelpunt erbij.

En juist op dát moment werd die gedachte gelogenstraft. Opnieuw een SVO-aanval waarbij druk op de Amsvorde-verdediging nog eens extra werd opgevoerd en uiteindelijk via via de bal bij Jayden Gentenaar belandde. In zijn loop toucheerde deze de bal, waardoor de 2-0 een feit was en daarmee ook de vierde overwinning op rij De laatste drie bovendien met niet één tegendoelpunt! Dat op zich is al een compliment aan Hans en zijn boys waard.

De stand aan kop is nu: FC Abcoude 6-18, Roda’46 7-17 en SVO 6-15. Wat een luxe en spannend dus.

Volgende week thuis tegen Quick 1870 en wie weet. Succes mannen!