ZONDAG 1 beleeft DOMper in Utrecht

Dit keer stond het uitduel tegen Zwaluwen Utrecht 1911 (ZWU) op de rol. Vijf keer eerder ontmoetten de beide teams elkaar. Driemaal winst voor ZWU en Zondag 1 ging tweemaal met de overwinning strijken. Je zou zeggen: het kon dus alle kanten op, maar kijk je naar de statistieken van deze competitie (ZWU 57x gescoord in 16 wedstrijden met een doelsaldo van +30 terwijl SVO in 17 wedstrijden 28x wist te scoren met een doelsaldo van 0) dan weet je dat het geen gemakkelijke middag wordt.

Toch was het spel in het eerste kwartier van Ouderkerkse zijde hoopgevend. Het viel op dat SVO op het middenveld regelmatig een vrije man had met name in de persoon van Roy La Grouw, die zodoende de voorwaartsen veelvuldig in stelling kon brengen. Bijvoorbeeld in de 11e minuut, waarbij Jayden Gentenaar met enig geluk vrij voor de ZWU-goalie verscheen. Jayden wilde die omspelen (in plaats van te schieten) waardoor de aanval niets opleverde.

ZWU was dit kennelijk niet ontgaan waardoor Roy meer mandekking kreeg. Zo ook in de 17e minuut met balverlies tot gevolg en weg was ZWU. Grensrechter Leo Houtkamp vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Claessens wuifde dat op ruime afstand resoluut weg (0-1). Overigens had de leidsman regelmatig moeite om het spel “bij te benen”, maar dat terzijde. Twee minuten later lag de bal opnieuw achter de SVO-goalie. Wederom door een persoonlijke fout. Als je probeert je op de rand van de zestien met een tegenstander op je lip vrij te spelen dan vraag je om moeilijkheden (0-2). En of dat niet genoeg was: in de 23e minuut op vrijwel identieke wijze balverlies , maar dit keer op het middenveld en dat betekende (0-3). Vlak voor rust werd het zelfs 0-4 waarbij de linkervleugelaanvaller van ZWU alle ruimte werd geboden. Diens voorzet werd vervolgens door zijn ploegmaat aan de overzijde feilloos ingeschoten (0-4).

Dan ga je niet lekker aan de thee. Ook de meegereisde supporters hielden het erop dat de wedstrijd hiermee wel was gespeeld.

En inderdaad: ZWU hoefde niet meer zonodig en Zondag 1 kon geen vuist maken ook al omdat het aanjager Mitchel Melissen met rugklachten node miste en na 62 minuten zelfs met tien man verder moest toen Roy na tweemaal geel de kleedkamer kon opzoeken. Interim-coach Desley Douglas had het direct na de pauze nog wel geprobeerd door een man extra op het middenveld te posteren en met een 3-mans achterhoede te volstaan, maar ook dat zette geen zoden aan de dijk.

Kort na het wegsturen van Roy was er overigens een moment waarbij de ZWU-goalie buiten de zestien duidelijk hands maakte, maar de overtreding door de leidsman niet werd bestraft. Tegen Roy zou hij hebben gezegd: dan had ik hem rood moeten geven (nou en….red.)

Hoe dit ook zij: deze wedstrijd was wel een domper op de feestvreugde van vorige week na de zege op APWC. Een teleurstelling om maar gauw te vergeten. Of juist niet: hopelijk leren onze jongens van de fouten en is het aan interim-coach Desley om zijn team klaar te stomen voor het volgende duel over twee weken tegen PVC, wederom in Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.