Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1 VERLIEST VAN KOPLOPER

door Tim Baas

Dit keer stond het thuisduel tegen Sporting ‘70 op het programma. Niet zomaar een tegenstander. Na 8 wedstrijden stonden de Utrechters namelijk bovenaan met 20 punten (zes keer winst en twee maal gelijk). Zondag 1 was dus gewaarschuwd voor een pittige klus waarbij het tevens de steun van het trouwe supporterslegioen moest missen.

Over de wedstrijd zelf. De eerste helft waren er nauwelijks noemenswaardige kansen. Vroeg in de wedstrijd werd nog wel een doelpunt van onze spits Tijl Terleth afgekeurd (duwfout) maar ook Sporting ‘70 trof niet veel later hetzelfde lot (buitenspel). Dankzij een knappe redding van onze goalie Dax de Wit na een voorzet, die door Tim Baas werd verlengd, stond nog steeds de brilstand op het scorebord. Dat was tevens de ruststand (0-0).

Direct na de thee leek Sporting ‘70 dan toch te gaan scoren. Gelukkig voor SVO stond de paal in de weg. Uiteindelijk bleek dat uitstel van executie. Ook in het tweede bedrijf waren er eigenlijk nauwelijks kansen tot het moment in de 75e minuut. Een slechte terugspeelbal van Mitchel Melissen op Dax bracht Luc van de Brink van Sporting ‘70 alleen voor onze keeper, die hij omspeelde en dat betekende (0-1). Pech had Rocky Nuamah kort daarna die de bal uit zijn afstandsschot op de paal zag belanden en ook een poging van Roy la Grouw strandde op de Utrechtse doelman. Met een aanvallend SVO wist Sporting ‘70 in blessuretijd goed gebruik te maken van de ruimte die daardoor bij ons achterin ontstond en bracht het de eindstand op 0-2.

Al met al een nederlaag, deels door persoonlijke fouten maar wel tegen een goed voetballende tegenstander. Sporting ‘70 blijft koploper en SVO vierde op ranglijst. Nu maar afwachten wat de KNVB de komende week beslist over het amateurvoetbal. Vooralsnog staat voor SVO voor komende zondag een uitwedstrijd tegen Roda ‘46 in Leusden op het programma.

Een gedachte over “ZONDAG 1 VERLIEST VAN KOPLOPER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *