ZONDAG 1 DELFT ONDERSPIT IN DERBY

Vooraf was de vraag: hoe zullen onze jongens het doen tegen FC Abcoude, dat vorige week Quick 1890 AFC genadeloos over de knie legde en met 8-0 won? Zelf werd met 2-0 gewonnen van Taurus in en uit Delft en was een ieder, die sv Ouderkerk een warm hart toedraagt, benieuwd of die overwinning in deze derby (waarvoor de wedstrijdbal beschikbaar was gesteld door Banketbakkerij Blommestein) een passend vervolg zou krijgen. Niet dus: het werd een 0-3 nederlaag.

Het moet gezegd. Abcoude was over het geheel genomen de betere ploeg. Voetballend had het meer in haar mars. Zeker in de eerste speelhelft. Zondag 1 kon maar moeilijk onder de druk van Abcoude uit voetballen. Toch gelukte het een enkele keer en dan moet je de kansen wel benutten zoals in de 31e minuut. Durante Olsman werd op links vrij gespeeld en creëerde met zijn snelheid een mooie schietkans. De bal ging net voorlangs. Ook spits Jayden Gentenaar werd in de 36e minuut prima in stelling gebracht, maar helaas kreeg hij de bal niet goed onder controle.

Zoals gezegd: als je niet al teveel kansen krijgt dan moet je er wel minstens één benutten. Vooral als je intussen tegen een achterstand aankijkt.

Zeker de eerste twintig minuten gaf Zondag 1 prima tegenstand en dan is het zo zonde dat in de 26e minuut uit een corner op links de 0-1 viel. Die corner werd in eerste instantie afgeslagen, maar vanaf de rand van het strafschopgebied was het namens Abcoude Zion Linger die – tussen een wirwar van spelers door – met een loepzuivere schuiver onze goalie Dax de Wit het nakijken gaf (0-1) In de 40e minuut was het dezelfde Dax die, wéér uit een corner vanaf links, de bal nog wel wist te toucheren, maar uit de scrimmage die daarop volgde wist Abcoude toch de 0-2 aan te tekenen.

Na de thee zag ook coach Hans Verhoogt een hardwerkend SVO, dat de tweede helft op z’n minst gelijkwaardig was aan de tegenstander. Sterker nog: als van de opgelegde kansen (minstens vijf) er nou enkele waren benut dan had het talrijk aanwezige publiek uiteindelijk een geheel andere wedstrijd gezien. De tweede helft was Abcoude nauwelijks nog gevaarlijk. Ik hoorde langs de lijn zeggen. Dat is logisch. Abcoude hoefde met een 2-0 voorsprong niet meer zo nodig

Daarmee zou je SVO echter tekort doen. Met veel werklust en bij vlagen goed voetbal deden onze jongens er alles aan om alsnog het tij te keren. Dat is dus niet gelukt. Ondanks het verlies vond ook coach Hans dat zijn mannen met opgeheven hoofd het veld konden verlaten. Dat het in blessuretijd nog 0-3 werd doet daaraan niets af.

Volgende week een vrije zondag en dan 16/10 opnieuw thuis en wel tegen vv HWD uit Rotterdam.

Tenslotte: al in de 5e minuut was de derby voor onze linkervleugelaanvaller Alvin Esmeli voorbij. Met een kruisbandblessure moest hij noodgedwongen de strijd staken. We wensen hem uiteraard een spoedig herstel toe.