Wedstrijdverslagen

JO14-1 laat zich verrassen bij RAP 

AMSTERDAM

In de derde wedstijd in de derde klasse moest SVO O14- 1 vandaag aantreden tegen RAP. Na twee makkelijke overwinningen gingen de mannen er dan ook eigenlijk vanuit dat het vandaag wel weer zo zou zijn. Maar er moest toch harder gewerkt worden dan gedacht. 

Vandaag stond de spits van SVO in de goal, mede om de geblesseerde keeper Jelle te vervangen, maar ook omdat Raf last had van zijn lies. Het wisselvallige weer kan vergeleken worden met het spel vandaag. Op het ene moment prachtig en op het andere erg somber. En dat er hard gewerkt moest worden bleek al snel. 

De druk van RAP, die natuurlijk wisten dat SVO al twee keer met grote cijfers gewonnen had, was enorm in het begin. En daar was SVO nog niet echt aangewend. Pas toen de mannen van trainer Edward begonnen te tikken ging het spel meer en meer op en neer. 

Pavan zat er lekker in vandaag. Zijn kracht is zijn kracht en die kon hij vandaag goed gebruiken. Zo komt hij aan de bal en weet een rush in te zetten en de bal voor te geven op Maxime, die gelijk scoort. 1-0 Prima goal. En best onverwacht door de druk die RAP aan zetten was. 

Hat was een heel andere wedstrijd. Veel fysieker en er moest vandaag echt gewerkt worden. Vooral het middenveld, Thomas Rocco en Ruben, hadden last van de vele omschakelingen van de tegenstander en de 1-1 kwam dan ook niet onverwachts. 

Als je langs de kant staat komt toch de vraag op, hoe kan het dan dat dit team met 4-2 verloren heeft van DGC Rksv? Grote jongens met heel slimme trucjes, harde schoten en goed samenspel. Maar het gaat om de wedstrijd van vandaag dus ze moeten door. 

Die uit de kluiten gewassen Amsterdammertjes krijgen steeds meer mogelijkheden. En Raf die liever scoort dan dat hij ze tegenhoudt, houdt toch een boel balen tegen, dan wel zelf of met ‘Klasse-Lasse’ in zijn nek die de ballen nog van de doellijn weg weet te trappen. 

Toch lijkt SVO te zijn wakker geworden en krijgt steeds meer grip op de wedstrijd. En als SVO een vrije trap krijgt op het middenveld, Pavan die neemt, de bal doorschiet en Cis het duel op snelheid aangaat, wordt de spits getackeld in de zestienmeter. Penalty. 

Raf denkt niet na en stormt het veld over om ook als hij op goal staat zijn doelpuntje mee te pakken. Met een mooie strakke bal schiet hij de 1-3 binnen. Niets aan de hand zou je denken. Maar vandaag was het dus net als het weer. En nog voor de rust schiet RAP over Raf tegen de lat, en bij het terugstuiten gaat de bal via de rug van de keeper de goal in. De aansluitingstreffer en de spanning weer terug in de wedstrijd. 

RUST 

Na rust lijkt SVO wel vermoeid uit de kleedkamer te komen. Weinig samenspel en veel balverlies leidde al snel tot de 3-3, 4-3 en zelf de 5-3. Wat daar de oorzaak van is, moet de trainer maar eens goed analyseren, maar het was niet nodig geweest. 

Ondanks de tegenslagen, weet Cis uit een rebound van Maxime toch nog een doelpunt te maken, en dat was ook gelijk het laatste wapenfeit, want de scheidsrechter vond het wel goed en floot gelijk af.  Einduitslag 5-4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *