Wedstrijdverslagen

EN DAT WAS DAN HEEMRAAD

S.V. Ouderkerk JO19-1 ging vandaag zo goed als einde dag op bezoek bij Amstelveen Heemraad voor de beker. De Amstelveense ploeg is als koploper in de poule een onbekende opponent van Ouderkerkers. Enig speurwerk op internet maakte trainer Mitchel een beetje wijzer over wat zijn team qua tegenstand zou kunnen verwachten.

De aanvang zou half 5 moeten zijn. De arbiter van dienst had blijkbaar enige moeite om het juiste speelveld te vinden. Blijkbaar geen Ajax-fan…diverse spelers moesten namelijk na afloop meteen door naar de Johan Cruyff Arena om Rood & Wit in actie te zien tegen Kowet.

Enfin… een stief kwartiertje later dan gepland gingen de mannen dan van start. Het spel golfde in hoog tempo heen en weer. Heemraad wilde laten zien dat ze niet voor niets aan kop gingen; Ouderkerk wilde laten zien dat ze naar eigen zeggen onterecht in de achtervolging moesten. Winnen was dus voor de Blauwwitten de enige optie.

Na zo’n 20 minuten trok s.v.Ouderkerk het spel meer en meer naar zich toe. Het spel aan Ouderkerkse kant werd allemaal wat meer overwogen in plaats van in hoog tempo heen en weer geren en veel balverlies. Een in eerste instantie afgeslagen Ouderkerkse aanval bracht de bal voor de voeten van een blauwwitte aanvallende middenvelder in volle spurt. Snel handelen was vereist. De goed ingeschoten bal eindigde helaas snoeihard op de kruising en zo bleef het 0-0.

Een onverwacht en ongelukkig moment van de Heemraad keeper was een welkom presentje voor Ouderkerk waardoor de ploeg voor rust toch op 0-1 voorsprong kwam. Driemaal bleek scheepsrecht. De doelman liet de bal namelijk tot drie keer achtereenvolgend los. Bij die derde keer nam eindelijk een mee naar voren opgerukte Ouderkerkse verdediger de bal met succes op zijn schoen en werkte de bal in het netje.

Na rust nam Heemraad het initiatief en domineerde zo’n 10 tot 15 minuten het spel. Overigens zonder dat de Ouderkerkse defensie in grote problemen werd gebracht. Een uitval over de rechterkant bewees dat zorgvuldig snel voetbal naar voren over diverse schijven in hetzelfde kleur shirt loont. De tegenstander wist zich geen raad en de bal belandde via een Heemraad speler in eigen doel en dus 0-2.

Enige wissels aan Ouderkerkse kant deden het tij nog meer ten goede keren. En… de inzetbaarheid van diverse Ouderkerkse spelers op meerdere posities is ook een heel fijne luxe. Zo stal deze middag een normaal gesproken defensieve kracht met “scharrelslagerij”-roots de show met twee puike doelpunten.

Een bekroning op een uitstekende teamprestatie deze middag met goed en bekeken combinatievoetbal, strijd- en daadkracht. Einduitslag een knappe 0-4 winst.

Nu even afwachten wat volgende week buurman RKAVIC in Haarlem gaat doen tegen Onze Gazellen. Verwachting is dat s.v. Ouderkerk JO 19-1 het bekeravontuur kan doorzetten. Het balletje blijft rond. Volgende week dus meer duidelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *