Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1 KOMT TEKORT TEGEN RKAVIC

Die conclusie kan – hoe spijtig ook – worden getrokken na 90 minuten voetbal in de bekerwedstrijd tegen buurtgenoot RKAVIC.

Zaterdag 3/9 ging het eindelijk ergens om. Na een uitgebreid oefenprogramma met wisselende successen (1x winst, 1x gelijk en 2x verlies) was de vraag wat onze jongens zouden gaan doen nu het om het echie gaat. Het vertoonde spel in de eerste 20 minuten waren in dat opzicht hoopgevend. Een dominant Zondag 1 waar RKAVIC eigenlijk niets tegenover wist te stellen. Onze keeper Dax de Wit hoefde nauwelijks op te treden. Niemand keek er dan ook van op dat de mannen van coach Hans Verhoogt door Durante Olsman (lang geblesseerd geweest maar gelukkig terug in het team) na een kwartier spelen op voorsprong kwamen (1-0).

De trouwe SVO-aanhang vermaakte zich aldus prima op het zonovergoten sportpark Escapade in Amstelveen. Letterlijk en figuurlijk derhalve geen vuiltje aan de lucht. Maar dat veranderde snel toen RKAVIC steeds meer het initiatief overnam. Dax wist in de 33e minuut met twee miraculeuze reddingen nog erger te voorkomen. Dat bleek echter uitstel van executie. Je zag het aankomen en de gelijkmaker was in de 35e minuut een feit (1-1). In dezelfde minuut volgde ons antwoord en leek Durante na goed doorzetten zijn tweede van de middag te gaan maken. De bal ging echter ter hoogte van de kruising net naast.

Ook hierna behield RKAVIC het initiatief en werd het in de 39e minuut zelfs geheel onnodig 2-1. Pas tegen de rust begon het bij onze jongens weer wat beter te lopen en leek de hoop gerechtvaardigd dat het de tweede helft nog wel goed zou komen. Die hoop werd in de 48e minuut helaas gelijk de grond in geboord en werd opnieuw een tegendoelpunt geïncasseerd (3-1). Die klap kwam Zondag 1 niet meer te boven. Uiteindelijk werd het 4-1 in het voordeel van de Amstelveners.

Aan werklust van het team van coach Hans Verhoogt heeft het beslist niet gelegen. Daar valt meestal ook nauwelijks iets op aan te merken. Maar de conclusie na deze bekerwedstrijd is dat dat niet altijd garant staat voor succes en dat je ook op kwaliteit door de tegenstander kan worden afgetroefd. Het was dit keer matig wat Zondag 1 liet zien en zodoende werd door onze spelers na het laatste fluitsignaal teleurgesteld de kleedkamer opgezocht.

Volgende week zaterdag krijgen onze jongens de kans om in de bekerwedstrijd thuis tegen FC Hilversum om 17.00 uur zich te revancheren. Laten we het er op houden dat de nederlaag tegen RKAVIC een incident was.

Daarnaast een domper voor Daan van Unen die in de 22e minuut de strijd moest staken met – naar het zich liet aanzien – ernstige blessure aan zijn hand waardoor een bezoek aan de Eerste Hulp noodzakelijk bleek. Voor Daan natuurlijk een spoedig herstel gewenst en voor Zondag 1 succes tegen Hilversum. Zet ‘m op!