Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1 DOET WAT HET MOEST DOEN

Dat was WINNEN. Dit keer tegen het bezoekende svvv Taurus (oftewel Sanctus Virgilius Voetbal Vereniging Taurus, de voetbalondervereniging van Virgiel die haar thuiswedstrijden speelt op het studentencomplex van de TU Delft. Daar vond op 25 september voor Zondag 1 ook de openingswedstrijd van het seizoen 2022 – 2023 plaats en die werd door onze jongens met 2-0 gewonnen. Maar gemakkelijk ging dat allerminst.

Nu exact 5 maanden later leken de kaarten vooraf wél geschud. Taurus heeft namelijk tot heden geen potten kunnen breken en boekte slechts één overwinning, twee gelijke spelen en leed tien nederlagen. Daarbij komt dat de KNVB de vereniging ook nog eens drie extra verliespunten in rekening heeft gebracht wegens verwijtbaar gedrag waardoor het eerder voor 5 februari j.l. vastgestelde duel op ons sportcomplex niet kon doorgaan.

Taurus bezet momenteel de laatste plaats op de ranglijst met een puntentotaal van -2. Maar het hoofd in de schoot leggen doet Taurus blijkbaar niet. En voor studenten zou dat ook geen goede zaak zijn! Immers op hun site valt nog altijd lezen: “De Elitestieren van Taurus 1(hun clublogo verwijst naar het sterrenbeeld Stier) staan elke zondag klaar om de andere eerste teams alle hoeken van het veld te laten zien”.

Het omgekeerde was deze zondagmiddag het geval. Vanaf het beginsignaal was Zondag 1 de bovenliggende partij en werd met name in het begin over de rechterflank de ruimte opgezocht, van waaruit de mee opgekomen rechtsback Pepijn de Koning de bal meerdere keren in de doelmond wist te plaatsen, maar helaas zonder het voor ons gewenste resultaat. Tot de 15e minuut toen was het wél raak en was het spits Charlie den Hertog die doel trof. (1-0)

Dat kunststukje herhaalde hij in de 30e minuut. Na goed doorzetten van Thijs de Dood (dit keer vanaf links) kreeg Charlie de bal aangespeeld en aarzelde hij geen moment door de 2-0 aan te tekenen. En de koek was voor hem nog niet op. Aanvoerder Tim Baas wist een opgezette tegenaanval met een prima sliding onschadelijk te maken. De bal belandde uit de kluts nog geen minuut later opnieuw bij Charlie die daar wel raad mee wist. Een zuivere hattrick dus. (3-0)

Het werd uiteindelijk vóór de theepauze 5-0. In de 34e minuut was het Jim Kleine Staarman die uit een vrije trap – net buiten de zestien- scoorde en in de 38e minuut was het Quinten Drupsteen die de Taurus-goalie het nakijken gaf.

Ook in de tweede speelhelft een dominerend Zondag 1. In de 49e minuut was het verdediger Roy La Grouw die uit een corner eerst zijn schot geblokkeerd zag, maar vervolgens de terugspringende bal met het hoofd in de rechterbovenhoek plaatste. (6-0) In de 61e minuut wist de altijd ijverige Daan van Unen ook dit keer zijn doelpunt mee te pakken. Hij had daar wel de hulp van de Taurus-goalie voor nodig. Die tastte volledig mis (en deze middag niet voor de eerste keer) en zag de bal tussen zijn benen door tergend langzaam over de doellijn rollen. Het was vervolgens invaller Roemer Bouwman die de 8-0 op het scorebord liet aantekenen.

En dat alles met de Bal van de Week dit keer beschikbaar gesteld door Ron Gastrobar.

We hebben gedaan wat we moesten doen, zoals coach Hans Verhoogt de overwinning verwoordde. De inzet en de teamspirit waren prima ook nadat we al op ruime voorsprong kwamen. In dit soort wedstrijden willen die nog wel eens verslappen. Niets van dat alles en dus een compliment voor mijn mannen. De uitvoering was niet altijd even goed (soms wat slordig) maar die ging na de rust ook alweer beter, aldus Hans.

Kortom ik sprak met een tevreden coach ook omdat er nauwelijks iets weggegeven werd. Zij het tot de 82e minuut toen een Taurus-voorwaartse alleen op onze goalie Dax de Wit afstevende. Maar met een reflex wist hij zijn doel schoon te houden.

Door deze overwinning heeft Zondag 1 nog steeds de tweede plaats op de ranglijst stevig in handen (kan belangrijk zijn voor eventuele deelname aan de na-competitie) maar laten we daar niet op vooruitlopen. Er zijn immers nog 10 wedstrijden te gaan plus dan ook nog het vervolg van de gestaakte wedstrijd tegen FC Abcoude twee weken geleden.

Tenslotte een compliment aan de tegenstander. Voetballend was het van hun kant magertjes, maar wel uiterst sportief en je hoorde geen enkele wanklank. En dan zul je net als vorige week ook nu weer met 0-8 op je broek krijgen. Zo kan het ook: een verademing.

Volgende week heeft Zondag 1 vrij. Op 12 maart staat vervolgens de uitwedstrijd tegen HWD in Rotterdam op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd is dan op 19 maart tegen het Amersfoortse APWC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *