Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1OPNIEUW GELIJK

Uit tegen v.v. A.P.W.C. in Amersfoort werd het , evenals vorige week thuis tegen Rivierwijkers, een gelijkspel en daarmee kreeg het team van coach Guido Licastro uiteindelijk toch loon na werken. Met de rust werd nog tegen een 1-0 achterstand aangekeken. Op basis een prima tweede helft werd het in de 87e minuut door een benutte penalty van Mitchel Melissen 1-1 en dat was beslist niet onverdiend.

In de eerste speelhelft had SVO weinig in te brengen tegen een tegenstander die vooral in zijn rechtervleugelaanvaller een sterke troef in handen had. Behendig en met veel snelheid wist hij onze verdediging regelmatig zijn hielen te laten zien, maar gelukkig voor ons en het handjevol meegereisde supporters stak goalie Dax de Wit deze middag in een bloedvorm en was hij telkens de APWC-voorwaartsen de baas. Vooral in de één-tegen-één situaties kwam hij steeds als winnaar uit de bus. Hoe hij dat deed weet Dax alleen. Geweldig om te zien en dat moet zijn teamgenoten toch ook hebben geïnspireerd. Misschien daarom werd door onze jongens de tweede speelhelft een prima partij op de (kunst-) grasmat gelegd. En dat was nodig na de 1-0 opgelopen achterstand. Door een eigenlijk mislukte omhaal wist één van de APWC-voorwaartsen in de 25e minuut te scoren.

Met een enkele omzetting in het team was het SVO dat na de thee steeds meer grip op het middenveld kreeg en ook, door kort op de tegenstander te zitten (anders dan vóór de thee), de druk op APWC wist op te voeren. En mocht er dan toch een keer balverlies worden geleden met een snelle uitval richting het SVO-doel dan was er telkens Dax die Zondag 1 op de been hield.

Het is een feit dat SVO de laatste tijd moeilijk tot scoren komt en ook nu weer leek het op een nederlaag af te stevenen. Waarom wordt er af en toe niet meer op het doel geschoten, zo vraag je je soms af. We schrijven vervolgens de 87e minuut waarbij een overtreding op invaller Bas Bindels in de ogen van de scheidsrechter geen genade kon vinden en dus penalty. Die kan je wel aan Mitchel overlaten en de 1-1 was zoals eerder opgemerkt verdiend.

SVO behaalde als team deze middag over het geheel genomen een voldoende, maar zonder ook maar iemand tekort te doen. Dax was de absolute uitblinker en speelde een kei van een wedstrijd. Overigens toepasselijk in de kei-stad die Amersfoort van oudsher nog altijd is.

De inzet en het vertoonde spelbeeld in het tweede bedrijf moet nu vertrouwen geven voor het verdere verloop van de competitie. Te beginnen volgende week thuis tegen Vreeswijk. Veel succes.