Vliegende start voor MO17-1

Het was niet alleen voor Ajax druk op de transfermarkt, ook bij de meiden van SVO is er veel gebeurt! Zo raakten we toppers kwijt aan Diemen en Buitenveldert en was het aanbod van het conservatorium en een volleybalclub ook niet te weigeren. Daarom is er gekozen voor het samenvoegen van de twee MO15 teams tot een MO17 team. Veel speelsters dus, maar in deze leeftijd zijn er ook veel andere verplichtingen. En SVO is zelf een fusieclub, dus het fuseren van twee teams moet ook lukken. Met dank aan trainer Ron Ploeger waren de eerste twee trainingen al veelbelovend. Maar toch, de eerste wedstrijd is altijd afwachten.

In een zonovergoten Almere wachtte er een ingewikkelde puzzel voor gelegenheidscoaches Marijn en Frank. Hoe heten die meiden? Linksbenig, of toch rechts? Wie begint er als wissel en hoe wordt de basisopstelling? Na een gedegen spelerspas controle was het kop of munt. Huh? Waarom nu weer van speelveld wisselen? Nou, dat bleek later…

De bal rolde voor het eerst in seizoen 2022-2023 en het spel ging over en weer. De coaches waren zeker niet ontevreden met een verzorgde opbouw van achteruit, creatieve gedachten op het middenveld en spitsen die klaar stonden om de dieptepass te ontvangen. Net op het moment dat de kansen voor de meiden van SVO leken te komen was daar een ram naar voren van de tegenstander. En ja, toen bleek dat spelen met de zon vol in je gezicht toch even wennen was. De tegenstander had goed gezien hoe de zon stond en gekozen om de eerste helft met zon mee te spelen. De bal stuiterde net over de in de zon kijkende keeper Marieke heen. Helaas, 1-0 achter.

Maar niet getreurd want de kansen kwamen echt en halverwege de eerste helft schoot Julia haar eerste van dit seizoen in de touwen, 1-1! Toch jammer dat de tegenstander vlak voor rust dan de 2-1 maakt, de limonade zou toch lekkerder gesmaakt hebben met een gelijke stand. Maar in de rust was het koppen bij elkaar en het strijdplan voor de tweede helft werd gesmeed: Vooral snel druk zetten en meer energie in de wedstrijd stoppen. En zo geschiedde. Binnen no-time had Julia de achterstand door een hattrick omgebogen naar een 3-2 voorsprong! De verdediging met Marieke, Rosalie, Sophie, Lune en Louisa stond als een huis. Femke, Sofie, Naomi, Wies en Rodee heersten op het middenveld. En spitsen Novalee, Johanna en Nykki waren samen met de eerder genoemde Julia de schrik voor de verdediging van Almere. Terug naar het speelplan, met energie snel druk zetten. Precies dat zorgde ervoor dat de keeper van de tegenstander zodanig onder druk kwam te staan dat ze de bal tegen Johanna schoot die daarna de 4-2 kon intikken!

En dan, zou het dan toch nog verkeerd gaan? Een raar hoog stuiterende terugspeelbal werd door Marieke nog knap tot corner verwerkt, maar toch viel met nog 10 minuten te spelen de aansluitingstreffer. Iedereen weer scherp en bij de les. De laatste minuten werden geconcentreerd uitgespeeld. Totdat de scheids opeens naar de stip wees. Penalty voor Almere, hands. De coaches dachten hier echt anders over, maar de scheids heeft (of krijgt) altijd gelijk. En dan, aanloop…… OVER!!!!!

Dit was echt de nekslag voor Almere. Sterker nog, uit een scherpe counter maakte Naomi nog de 5-3! De eerste drie punten zijn lekker mee naar Ouderkerk genomen. De speelsters zijn weer meer aan elkaar gewend en trainer Ron kan weer verder werken aan de automatismen bij de opbouw en het onderling coachen. Dat wilskracht, inzet en samenspel succes brengt hebben de meiden in deze eerste wedstrijd van het seizoen al begrepen!