JO17-2 gaat deze keer voor de winst!

Advertentie

KNVB heeft als een soort pilot dit seizoen anders ingedeeld. Er zijn geen bekerwedstrijden en ze hebben hiervoor in de plaats een bepaalde periode tot aan de herfstvakantie al “beker” periode aangemerkt. Het was duidelijk dat de JO17-2 te hoog was ingedeeld en verloren steeds met grote cijfers helaas. Hier leerden ze niks van en het werkte ook niet echt motiverend voor de spelers. Zeker in de laatste wedstrijden liepen de frustraties en teleurstellingen hoog op. Het stuur moest echt om.

Herfstvakantie achter de rug en gisteren was de eerste wedstrijd van de JO17-2 in hun nieuwe poule (3de klasse (2e fase). Deze wedstrijd was tegen s.v. Hoofddorp JO17-5. Kun je ook nagaan hoe groot die club is. Op de heenweg werd al door iedereen de tegenpartij geanalyseerd. Wat hebben ze eerder gespeeld en wat scoorden zij? Uitkomst was toch wel dat we deze wedstrijd moeten kunnen winnen! Het is 11:00 uur en het is tijd om te starten, helaas was er geen scheidsrechter beschikbaar en moesten we daar nog even op wachten. Gelukkig kwam iemand van hun jeugd zich melden en konden we starten.

Ze hadden maar twee wissels, dus de vader van Mats werd bereid gevonden om te vlaggen en de reserves zaten op de bank bij Bert (coach). We zagen al snel dat inderdaad sv Ouderkerk dit toch zou moeten kunnen winnen. Er werden als snel wat kansen gecreëerd en uiteindelijk in de 20ste minuut gaf Jayden een mooie corner en maakte Zep het doelpunt. We kunnen dus echt scoren, dit smaakt nu al naar meer.

Nog geen 5 minuten later zag Jayden een mooie gelegenheid voor hemzelf om op afstand te schieten. Zeker iets van 20 meter afstand en Jayden deed het gewoon. Een mooie hoge curvebal en over de keeper heen (wat niet makkelijk was, want keeper was aardig lang) en we hadden 0-2 op de teller, voor sv Ouderkerk. Ging het dan echt gebeuren? Wij geloofden er allemaal in. Tjelan (keeper) had ook een aantal mooie acties door flink uit te lopen en de bal weg te trappen. Hij was er vaak als eerste en nam het gevaar weg.

In de tweede helft kwam Boyke los in de spits. Hij is erg snel en speelde zich vaak los van de verdediging en ging alleen op de keeper af. Helaas zaten er magneten op de bal en de keeper, want elke bal ging rechtstreeks op de keeper af. Was ook best goed keeper met een goede grip. Na wat flipperkast acties met de bal, kwam de bal bij Jayden terecht die Boyke vrij zag staan. Boyke ging ervandoor en scoorde! Yes, 0-3 voor sv Ouderker. Nu opletten dat we niet te laks worden en meegaan in de frustraties van de tegenpartij. Helaas hier en daar wat incidenten waar de coach voor moest optreden. Toch bleef het team positief en gingen zij ervoor.

In de laatste minuten wordt Boyke gewisseld door Mia en staat zij ineens spits. En daar hebben we Hidde, die met een eigen solo op links naar voren komt en zeker 4 mensen van de tegenpartij passeert. En dan de mooie voorzet laag en strak over het gras en daar staat Mia. Met een mooi trap in het dak van het goal scoort Mia op deze mooie voorzet van Hidde en kort daarna klinkt het eindsignaal. 0-4 voor sv Ouderkerk. Wauw! Dat voelt een stuk beter.

In de kleedkamer tijdens de rust had Bert nog een kleine verrassing van een ouder: heerlijke Celebrations. Zal het hier aan gelegen hebben?
Volgende wedstrijd is zondag 7 november 2021, thuis tegen Diemen JO17-3. Op veld 3, dus lekker op gras. Hopelijk blijft het droog en kunnen we dus weer knallen!