JeugdWedstrijdverslagen

AMVJ – SVO

3 september 2022 – door Frank van Rossum
 
De mannen van SVO moesten aantreden in Amstelveen tegen AMVJ. Deze jongens kenden ze nog van vorige seizoenen maar ondanks het vertrek van Jack, was iedereen klaar om na een lange zomer en nog maar een paar trainingen er vol op voor te gaan.

De focus zat er goed in, want al binnen het minuut kreeg Raf een diepe bal ingespeeld, en scoorde op solide wijze zijn eerste van het seizoen. Ze konden niet beter beginnen. De spirit zat er goed in en langzaam kreeg het vertrouwen in deze nieuwe ploeg, met een aantal jonge jongens erbij, die nog reserve stonden.
Tikkie takkie en dan weer slordig. Want de mannen willen nog steeds graag zelf alle acties maken. Desondanks volgen de kansen zich snel op en wordt er zelfs een goal afgekeurd, door de strenge scheids van AMVJ. Toch weet SVO te scoren. Met een rush schiet Raf zonder de springende keeper door en maakt de 0-2.
 
Dan is het de beurt aan Mats, die zijn debuut maakt in SVO O14 1. En hij heeft er zin in, en gaat achter alle ballen aan. En met resultaat, want al snel ligt zijn eerste goal in het netje. Enigszins overweldigd bestormen zijn nieuwe teamgenoten de nieuwe kracht en feliciteren hem met zijn doelpunt.
 
En als je met 0-3 voorstaat kan ook bij SVO de focus een beetje vervagen. De druk op het doel van Jelle neemt toe. En op het middenveld worden ballen verloren, waardoor er schoten gelost worden. Bijna alles houdt Jelle tegen, maar tegen zoveel druk kan ook hij niet op. 1-3
 
De jongens van AMVJ voelen bloed en gaan de duels meer en meer aan en willen de afgevallen ballen graag hebben. Maar dan is er een botsing tussen Jelle en een speler van AMVJ, knieën tegen elkaar. Iedereen kijkt elkaar aan. Hoe zou het met hem zijn. Maar al snel is de kogel dor de kerk, en moet Jelle zijn shirt en handschoenen aan tweede doelman en Kirolos overhandigen. Einde wedstrijd voor hem.

AMVI - SVO

Toch weet SVO de rug te rechten en willen voor hun uitgevallen teamgenoot laten zien dat het vechters zijn. De 1-4 ( Pavan) 1-5 ( Raf hattrick!) en de 6-1 van Maxime volgen snel op. Daarnaast heeft Kirolos ook nog fantastische reddingen, waardoor de spirit in het team blijft.
 
Een mooie eerste overwinning voor O14, goed begin van een mooi seizoen, al moeten we even afwachten hoe Jelle zich herstelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *