Laatste nieuws

MO17: Dappere strijdsters kampioen!

Ouderkerk Culinair was amper begonnen maar het dorp stond al op z’n kop. Luid toeterend werden de meiden van de MO17 door het dorp gereden. En dat heeft menig dorpsgenoot gemerkt. Een uurtje eerder was het al groot feest op de velden van Geuzen-Middenmeer waar wij zeer gastvrij ontvangen waren! Ja, als je kampioen wordt mag dat gevierd worden, sterker nog, dat MOET gevierd worden. En zo geschiedde, op een manier waar men in de JC-Arena nog een voorbeeld aan kan nemen….. Taart, bubbels, ijs, bloemen, medailles en een echte schaal! Alles om maar te laten zien dat alle meegereisde, en de op afstand meelevende, suporters super trots zijn op dit team.

Trots, omdat dit team gedurende het seizoen enorm gegroeid is. De wil om te winnen, de inzet, de teamspirit, al deze zaken zijn gedurende het seizoen geweldig verbeterd. Dat ligt natuurlijk aan de meiden zelf, maar zeker ook aan de trainers Ron en Rob. Zij hebben de meiden gedurende het seizoen enorm veel beter samen laten voetballen en laten merken dat door inzet en samenwerking veel betere resultaten te halen zijn. Zelfs een kampioenschap!

De laatste weken kwam er wel wat spanning op te staan toen de meiden doorkregen dat het kampioenschap mogelijk was. Zeker in deze poule, waar iedereen van elkaar kon winnen. Uitslagen van naaste belagers werden meer en meer gevolgd en de zogeheten “topwedstrijden” brachten de nodige wedstrijdspanning met zich mee. Maar de meiden bleken ook hierin gegroeid te zijn. Zelfs een gestaakte wedstrijd en een verliespartij bracht ze niet van de wijs. “Gewoon” alsnog de gestaakte wedstrijd op herhaling winnen terwijl andere concurrenten wel verloren. Voor de laatste wedstrijd waren ze al officieus kampioen. In punten kon er nog een team gelijk komen maar had ook een doelsaldo dat 20 punten slechter was. Dus het kampioenschap moest nog officieel worden, maar het kon eigenlijk al niet meer mis gaan.

Dan de wedstrijd: We dachten dat dit na het eerste kwartier al een gelopen race was. Al snel stond het 2-0 voor SVO. Maar opeens, spanning? Zomaar stond het 2-2, o jee? Maar had ik al verteld dat deze groep meiden enorm gegroeid is dit seizoen? Blijf bij jouw taak, doe het samen en toon inzet, en dus stond het vlak voor rust al weer 3-2 voor MO17. In de tweede helft werd er weer leuk gevoetbald, maar niet gescoord. En ondertussen kregen de toeschouwers door dat de concurrent ook nog eens verloren had, dus het kampioenschap was een feit!!!! Met als mooie bonus nog een geweldige goal voor MO17 aan het eind van de wedstrijd. Nou scheids, fluit maar af, en dat deed hij.. KAMPIOEN!

Meiden, jullie mogen terugkijken op een super leuk en leerzaam seizoen. Hopelijk sluiten jullie dit af met een leuke final league en gaan jullie volgend jaar samen verder op deze weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *