Laatste nieuws

O23; dit zelfsturende team werkt

Als je kind een bepaalde leeftijd heeft bereikt ben je als ouder tegenwoordig écht alleen toeschouwer. En dat is genieten! Het was even geleden dat ik ze had zien spelen, dit vriendenteam. Stuk voor stuk herken ik ze uit de jeugdteams, het voetbalkamp of de waanzinnig gave gewonnen KNVB bekerfinale in 2018 in Uithoorn. Jongens die na de middelbare school door studie of anders zijn uitgevlogen, op meerdere manieren gegroeid en verder zijn in hun leven. Maar op zaterdagmiddag vinden ze elkaar weer in Ouderkerk voor een wedstrijd en aansluitende 3 e helft. Jongens die kerels zijn geworden, de metamorfose is bij sommigen groot. Ik was aanwezig bij de 2 e wedstrijd van de competitie tegen de O23 van HSV’69. De voorgaande 4 wedstrijden (3 beker en 1 competitie) waren al dik gewonnen, vandaag werd met 3-0 gewonnen terwijl het misschien wel 5-0 had moeten zijn, zoveel werd er gecreëerd.

Wat een volwassen team staat er op het veld; zelf coachend, zelf wisselen, zelf sturend maar ook zelfkritisch. Was je vroeger als ouder veel meer betrokken omdat er simpelweg rijders, vlaggers, leiders, training of kantinebemensing nodig waren, de mannen van O23 vullen dat tegenwoordig allemaal zelf in. En met succes want dit team is zelfsturend in optima forma. En het werkt, zowel figuurlijk als letterlijk. Gedreven door niets anders dan hun eigen ambitie en motivatie zie je een serieus hardwerkend team wat er voor gaat. Die elkaar aanjaagt en aanspreekt. Niet alles lukt maar er wordt zeer volwassen gevoetbald. Keeper Tim straalt een en al rust uit in de goal want voor hem staat een ijzersterke verdediging waar Ajax nog wat van leren. Centraal de machtige 2 J’s Jeroen en Jan die rust bewaren, inspelen en wegkoppen, geflankeerd door lopende backs Tom en Nikola. Op het middenveld strooit Stijn met pasjes en werken Tim en Luuk zich een slag in de rondte en slalommen door het veld. Voorin is Milo een goed aanspeelpunt en zorgt voor gevaar met aan zijn zijde de nog altijd snelle Dustin en Luke. En dan is er ook nog een bank met toppers als Wouter, Maarten, Jeroen, Siem!

Na vorig jaar kampioen geworden te zijn, staan de mannen van de O23 nu alweer bovenaan in de 1 e Klasse. Tot nu toe blijven ze een beetje onder de radar want zelf communiceren ze er niet over dus daarom heb ik dat nu maar gedaan. Tipje: ga eens kijken naar dit team als ze spelen, het is simpelweg genieten. Veel (lokale) meisjes hebben dat al ontdekt maar ik weet niet of dat is vanwege het voetbal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *