ZONDAG 1 LAAT KOSTBARE PUNTEN LIGGEN

Thuis werd gelijkgespeeld (1-1) tegen het bezoekende Amsvorde, overigens een oude benaming voor Amersfoort. Vooraf had de kenner daar vast wel voor getekend, in de wetenschap dat Zondag 1 door de vele blessures en een schorsing in totaal zes (!) basisspelers miste. Maar het gehavende team van coach Hans Verhoogt verraste vriend en vijand en wist het het aanwezige publiek met name de eerste speelhelft volop te vermaken met een prima partij voetbal. Er werd tactisch en uiterst gedisciplineerd gespeeld met goed uitgespeelde kansen, vooral over de flanken met op links de snelle Durante Olsman en op rechts Daan van Unen. Na een eerste plaagstootje in de 3e minuut met een vrije trap van Simon van Rens vanaf de rechterflank en vervolgens een kopbal van Thijs de Dood (over) was het een kwartier later wél raak. Wederom een knap uitgevoerde aanval gevolgd door een uitstekende pass van Charlie den Hertog op Daan, die de bal in de loop prima onder controle wist te krijgen en het vervolgens uiterst koelbloedig afmaakte. (1-0)

Dankzij uitstekend keeperswerk van de Amsvorde-goalie was dat gelijk ook de ruststand, want met een aantal knappe reddingen wist hij zijn doel tot de thee schoon te houden. In de 26e minuut bijvoorbeeld met een prima save na een vlammend schot van Durante en ook Roemer Bouwman probeerde het in de 39e minuut, maar toen stond de goalie andermaal kei-goed op z’n post.

In de rust bij onze supporters vooral tevreden gezichten over het vertoonde spel. Met vertrouwen werd dan ook uitgekeken naar de tweede helft.

Wát was het mooi geweest als al in de 49e minuut Roemer – na prima doorzetten – Durante wist te bereiken. Die had de bal voor het inlopen, maar deze rolde helaas langs de verkeerde kant van de paal achter. Geen 2-0 dus en omdat Amsvorde na rust de veldbezetting had aangepast, waardoor zij ook wat meer in balbezit kwamen, werd het oppassen geblazen voor Zondag 1.

Er was geen vuiltje aan de lucht geweest als in de 59e minuut opnieuw Durante uit een voorzet vanaf de rechterflank de bal tussen de palen had weten de schieten, maar helaas ook nu weer net naast.

Twee minuten later een corner voor Amsvorde op rechts met als resultaat een strakke bal voor het doel van onze goalie Dax de Wit en de 1-1 was een feit. Daarna over en weer nog wel kansen om iets aan de stand te doen. Bijvoorbeeld drie minuten na de gelijkmaker lukte het Dax bij een afstandsschot de bal niet onder controle te krijgen, maar gelukkig voor hem had de tegenstander het vizier niet op scherp staan en ging de bal van korte afstand hoog over.

In de 74e minuut leek Durante na een prima solo dan toch nog de matchwinnaar te worden, maar zijn pegel werd door de Amsvorde-goalie knap onschadelijk gemaakt.

In de 82e minuut overigens een wissel nadat Daan met een liesblessure noodgedwongen de kleedkamer moest opzoeken en kort daarvoor ook, de afgelopen week niet geheel fitte, Charlie al was vervangen. De beide invallers t.w. Storm de Jong en Tijmen de Bouter konden – hoe zij hun best ook deden – geen verandering meer in de stand brengen.

Door dit gelijke spel is het rete-spannend in de strijd om de 2e plaats op de ranglijst die recht gaat geven op deelname aan de na-competitie, nu zowel Roda’46 en Aalsmeer beide wisten te winnen en Zondag 1 in de nek hijgen (Abcoude 18-54, Roda ‘46 19-39, Ouderkerk 17-36 en Aalsmeer 18-33).

En dan te bedenken dat 2e Paasdag voor onze jongens een bezoek staat gepland aan Abcoude om de eerder gestaakte wedstrijd uit te spelen, om daarna op 23 april Roda ‘46 in Leusden te treffen, om tenslotte op 30 april Aalsmeer thuis te ontvangen. Veel succes mannen.

Uiteraard nog het vermelden waard: de bal van de week is dit keer beschikbaar gesteld door Van Barneveld culinair.