ZONDAG 1 LIJDT PIJNLIJKE NEDERLAAG

In een reeks van 24 wedstrijden (zolang duurt dit seizoen de competitie voor Zondag 1) zit er altijd wel een mindere partij tussen. En dat was deze zondagmiddag in Rotterdam. Tegenstander HOV/DJSCR oftewel Hoop Op Vooruitgang/De Jonge Spartaan Sportclub Rotterdam. Een fusieclub uit 2009 waarmee we niet eerder de degens hebben gekruist.

Men bivakkeert halverwege de competitie op de 10e plaats met vier overwinningen en zes nederlagen. M.a.w. het zou voor Zondag 1 moeten kunnen, maar daar dachten de Rotterdammers kennelijk anders over. De laatste twee wedstrijden vóór de winterstop werden namelijk beide door hen gewonnen. Ze waren dus in de Winning mood en vandaag was het voor ze de feitelijke herstart en eerlijk is eerlijk: vanaf het beginsignaal van scheidsrechter A. Stroobach (niet altijd even duidelijk met zijn beslissingen) liet de tegenstander blijken dat het serieus was. Er stond een hecht team, dat er kort op zat, voor elke meter streed en voetballen konden ze ook nog. Met veel bewegende spelers en een snelle balcirculatie wisten ze het spel naar zich toe te trekken en voor onze jongens de speelruimte beperkt te houden met als gevolg vrij veel onnodig balverlies.

Het team van coach Hans Verhoogt kwam daardoor nauwelijks in zijn spel waarop we als supporters de afgelopen maanden regelmatig werden getrakteerd. Dit keer geen sterk collectief en niet echt grip op het middenveld. Toch hoopten de meegereisde supporters (met de spelersbus, prima geregeld) dat tijdens het verloop van de wedstrijd alsnog de ommekeer zou komen. Niet dus en moet helaas worden geconcludeerd dat HOV deze zondag de bovenliggende partij was en uiteindelijk een terechte overwinning boekte.

Nog enkele feiten op een rij.

In de 13e minuut wist Robbert Wiggerink, die de afwezige Dax de Wit (wintersport) prima verving door met een uiterste poging de bal uit de rechterhoek tot corner te verwerken. In de 31e minuut herhaalde hij dat kunstje, maar nu door een schuiver over de grond uit de linkerhoek te pareren.

Had Zondag 1 dan helemaal geen kans? Zeker wel. De meest in het oogspringende kans was er al eerder t.w. in de 6e minuut uit een vrije trap van Simon van Rens halverwege de speelhelft van de tegenstander. De bal uit zijn voorzet werd door Quinten Drupsteen ingekopt maar belandde op de paal. Ruststand 0-0.

Dan zou het maar na de thee moeten gebeuren en zo geschiedde. Alleen voor Zondag 1 aan de verkeerde kant. HOV veroverde de bal op het middenveld om daarna in de 52e minuut hun linkervleugelaanvaller aan het werk te zetten, die vervolgens fraai in de linkerbovenhoek wist te scoren. Robbert was kansloos.

Wat er daarna ook werd geprobeerd om er op z’n minst nog een gelijkspel uit te slepen. Het zat er deze zondag gewoonweg niet in. Ook Hans probeerde dat nog met enkele wissels en verdediger Roy La Grouw dacht voorin nog wat te forceren, maar niets van dit alles. De tweede nederlaag – exact op de helft van de competitie – was hiermee een feit. Toch blijft de huidige tweede plek op de ranglijst een prima resultaat om van daaruit verder te bouwen: te beginnen volgende week tegen Taurus uit Delft. Momenteel de rode lantaarndrager maar dat zegt niet alles.

Overigens ving ik geluiden op dat de studentenclub uit Delft voor volgende week personele problemen kent en het dus maar de vraag is of de wedstrijd kan doorgaan. Houd daarom de website in de gaten.