ZONDAG 1 EINDELIJK

De herstart van de competitie verliep voor ons vlaggenschip allesbehalve flitsend. Twee nederlagen gevolgd door drie gelijke spelen was het magere resultaat tot nu toe. Nu dan eindelijk een overwinning. Het werd 4-1 uit tegen JOGA/Fortius in de Watergraafsmeer.

En wát hebben de meegereisde supporters deze zondagmiddag genoten. Vooraf – zo kon je beluisteren – waren er de nodige personele problemen door o.a. afwezigheid en blessures zodat het voor coach Guido Licastro puzzelen was geblazen. Maar hij bleek zijn huiswerk prima te hebben gedaan. Bij de start stond er namelijk een team dat er gelijk vol voor ging. Voor elke meter werd gestreden en dat niet alleen. Met goed combinatiespel werd de tegenstander onder druk gezet en vanuit het middenveld werden de voorwaartsen via de vleugels regelmatig opgezocht en dat resulteerde in vele, vele kansen. Maar geen doelpunten. Telkens bleek de Fortius-goalie een sta-in-de-weg. Met handen en vooral zijn voeten wist hij zijn doel schoon te houden. Bijvoorbeeld in de de 29e minuut een afstandsschot van Jayden Gentenaar (een prima partij) die ternauwernood door de doelman met de voet werd gekeerd. Ook spits Daan van Unen liet zich gelden. Een kopbal in de 43e minuut had beter lot verdiend en in de 45e minuut werd Daan in de zestien vrij gespeeld en had hij in feite de hoek voor het uitzoeken. Maar ook nu weer kwam de sluitpost van Fortius als winnaar uit de bus. En dan dwing je kennelijk ook geluk af, want na een prachtige solo van linksback Pepijn de Koning leek die kort daarvoor te gaan scoren maar de keeper kreeg hulp van de paal. En dat zijn maar een paar wapenfeiten. Er waren er nog veel meer! Dan ben je de hele eerste helft veel en veel beter dan je tegenstander, met verzorgd voetbal enz. en dan kijk je met de rust toch weer tegen een 1-0 achterstand aan. Zegge en schrijven één uitval (Fortius hanteerde vooral de lange bal) was genoeg voor een doelpunt in de 11e minuut. Hoe onrechtvaardig voelt dat vooral ook omdat dat doelpunt viel na een handsbal. Grensrechter Leo Houtkamp vlagde daarvoor maar kon de scheidsrechter na een kort onderonsje toch niet overtuigen.

Na de thee opnieuw een bliksemstart van onze jongens en dit keer wel met succes. Een prima aanval over rechts met Jayden als hoofdpersoon. Diens voorzet werd door Quinten Drupsteen ingeschoten maar uiteindelijk door Daan tot doelpunt getransformeerd (1-1). Niet veel later werd Mitchel Melissen door de opgekomen Pepijn vrij gespeeld in de zestien van de tegenstander en diens actie leverde een strafschop op. Mitchel zelf benutte die zoals gewoonlijk onberispelijk. De 2-1 voorsprong was een feit. In de 60e minuut gooide Pepijn, die andermaal op links was doorgebroken, de wedstrijd in feite op slot. Met een beetje geluk verdween de bal via de Fortius-goalie in het doel (3-1). En het was opnieuw de ijverige Daan die in de 88e minuut een voorzet van rechts met zijn hoofd verlengde en de bal in de kruising zag belanden (4-1).

Wát een prima resultaat maar niet alleen dat. Ook Guido was blij en was vooral zeer tevreden over het vertoonde spel. Met goed voetbal hebben we de gehele wedstrijd gedomineerd, heel veel kansen gecreëerd en eindelijk weer een overwinning geboekt, aldus de coach. Ook een big-smile onder de meegereisde supporters, die getuigen waren van een Zondag 1 dat met groot enthousiasme een prima partij op de mat legde en dat ook 90 minuten wist vol te houden.

Misschien is dit wel een uitstekende opmaat voor het restant van de competitie. Te beginnen volgende week in de streekderby tegen FC Abcoude. Wie zal het zeggen.