Wedstrijdverslagen

ZONDAG1HOUDT OPNIEUW DE NUL

Dit keer werd het een verdiende 2-0 overwinning op het bezoekende AFC Quick 1890 uit Amersfoort, maar spectaculair was het niet echt. Wat na afloop onder de trouwe SVO-aanhang vooral overheerste was het goede gevoel dat opnieuw de nul werd gehouden (voor de 4x op rij) en – zo hoorde ik – dat er slim was gespeeld en dit een overwinning was van het collectief.

Coach Hans Verhoogt was ook blij met de winst en had een goede eerste helft gezien. Maar ook twee hoekschoppen van Quick waarbij het maar net voor zijn team goed afliep. Hij doelde daarbij ongetwijfeld onder meer op de corner in de 43e minuut, waarbij goalie Dax de Wit alle zeilen moest bijzetten en met een prima reflex erger wist te voorkomen. Toen stond het overigens al 2-0 in het voordeel van Zondag 1.

Het was de veelvuldig opkomende rechtsback Pepijn de Koning die bij de beide goals de aandacht op zich vestigde. In de 26e minuut werd hij op de rechterflank aangespeeld en zijn aanname was uitstekend evenals de manier waarop hij zich vervolgens vrij speelde en uiteindelijk wist te scoren. Een pracht goal. (1-0)

Ook bij de tweede goal was hij betrokken met een assist op Charlie den Hertog. De Quick-verdediging kreeg door het natte veld onvoldoende grip op de bal. Charlie reageerde attent en tekende voor de 2-0. Dankzij de eerdergenoemde redding van Dax in de 43e minuut was dat ook de ruststand.

Na de thee opnieuw een aanvallend SVO waarbij er voldoende kansen waren om de voorsprong uit te bouwen. Bijvoorbeeld in de 52e minuut uit een vrije trap van Simon van Rens. Vorige week werd in een gelijke situatie door Quinten Drupsteen nog gescoord. Nu lukte hem dat niet omdat de doelman van Quick op korte afstand tot tweemaal toe in de weg stond.

In de 65e minuut opnieuw een vrije trap van Rens en nu was de kopbal van Quinten wél raak, alleen volgens scheidsrechter Haripersad uit buitenspelpositie. Het bleef zodoende 2-0.

Wat ook bleef was de regen waardoor om half vier (!) zelfs de veldverlichting moest worden aangezet. Het leek wel of vanaf dat moment Quick er nog in ging geloven en Zondag 1 in die fase min of meer uit elkaar viel, zoals coach Hans dat later uitlegde.

Daardoor werd het geheel onnodig voor zijn team nog precair. In de 82e minuut stond de paal een tegendoelpunt nog in de weg. Die viel wél in de 87e minuut, maar onze grensrechter Leo Houtkamp wist te scheids te overtuigen en werd de goal wegens buitenspel alsnog afgekeurd.

Opnieuw dus een overwinning. Alle credits voor coach Hans die er toch in betrekkelijk korte tijd een team van heeft weten te smeden. Natuurlijk blijven er altijd verbeterpunten: de kansen zouden nog wat beter moeten worden benut, maar aan de andere kant is onze spelwijze zodanig dat de tegenstander tegen ons ook moeilijk tot score komt, aldus Hans. Kijk maar naar het aantal tegendoelpunten in de 7 wedstrijden tot nu toe namelijk slechts 4. Doelsaldo 14-4 en een uitstekende 2e plaats op de ranglijst met 18 punten (slechts 3 punten achter koploper FC Abcoude).

De wedstrijdbal was dit keer beschikbaar gesteld door kapsalon Hans Hanff.

Volgende week wederom thuis tegen Roda’46 (de huidige nummer 3) uit Leusden.