ZONDAG 1 WINT OPNIEUW

Na bijna 1 jaar{!) dan eindelijk weer een thuisduel en was VVZA uit Amersfoort de tegenstander. Door de langdurige regen deze zondag waren er betrekkelijk weinig toeschouwers, maar de supporters die er wél waren zagen vooral de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd.

Onze jongens waren gewaarschuwd. Immers vorige week speelde VVZA gelijk tegen Abcoude en dat doe je niet zomaar. We gaan deze competitie dan ook ongetwijfeld nog meer van ze horen.

Zondag 1 toonde flair en met fris en goed voetbal waarbij de combinaties prima verliepen en het hele speelveld via de vleugels werd benut, werd Bryan Prins, de doelman van VVZA, opgezocht. Een doelpunt leverde dat echter niet op. In de 15e minuut ging de goalie evenwel jammerlijk in de fout. Door klunzig uitverdedigen belandde de bal in de voeten van Tijl Terlet, die daar wel raad mee wist en met een fraaie lob doelman Prins verschalkte (1-0).

Na de 1-0 was het gezien het vertoonde spel wachten op de 2-0. Die goal was er bijna na een gevaarlijke corner van Mitchel Melissen maar balverlies daarna zette de tegenaanval van VVZA over de rechterflank in. De bal bereikte uiteindelijk de linkervleugelaanvaller Amir Boudrigua die met de geboden vrijheid de gelijkmaker op z’n schoen had (1-1).

Dat was tevens de ruststand . Daar kwam het eerste kwartier na de thee geen veandering in, ook niet nadat Thijs de Dood in de 48e minuut rakelings overkopte. Dat had hij overigens ook al in de 36e minuut gedaan en nota bene in de 7e minuut stond bij zijn kopbal al eerder de paal in de weg. In de 60e minuut was het voor onze jongens gelukkig wel raak. Mitchel Melissen wist op rechts door goed doorzetten de bal te veroveren en diens voorzet bereikte Jerom Meester die de 2-1 op het scorebord liet aantekenen.

Het moet gezegd: het daarna vertoonde spel van onze jongens was niet over naar huis te schrijven. Rommelig, veel onnodig balverlies met als gevolg dat de tegenstander allengs meer grip op de wedstrijd kreeg. Van het frisse en vlotte spel over de vleugels was niet veel meer over. Daarentegen knokten onze jongens wel voor wat ze waard waren en wisten ze als team de overwinning over de streep te trekken. Met name ook dankzij wederom een prima optreden van keeper Dax de Wit, die regelmatig erger wist te voorkomen. Ook het verdedigingsblok Roy la Grouw en aanvoerder Tim Baas stond als een huis terwijl ook de eerdergenoemde Thijs de Dood op een prima wedstrijd kan terugkijken.

Zondag 1 is de competitie met twee overwinningen dus uitstekend begonnen en hopelijk kan die reeks volgende week een vervolg krijgen tegen Zwaluwen Utrecht 1911, wederom thuis.

Rob van ‘t Veer

Een gedachte over “ZONDAG 1 WINT OPNIEUW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *