ZONDAG 1 tegen METEOOR levert huiswerk op.

Het thuisduel tegen de bezoekers uit Amsterdam-Noord werd een nuttig oefenpotje. Vooral voor coach Hans Verhoogt.

Zondag 1 begon voortvarend aan de wedstrijd en zette de tegenstander onder druk. Wat opviel, evenals vorige week, dat de verdediging ver van de goal af speelde en vaak ter hoogte van de middenlijn te vinden was. Vanuit de achterste linie was het met name aanvoerder Tim Baas die het spel verdeelde en de middelste linie/voorhoede aan het werk zette. Maar een vuist richting het vijandelijk doel kon er helaas nauwelijks worden gemaakt. Sterker nog: doordat de bal voorin vaak niet kon worden vastgehouden kreeg Meteoor de gelegenheid onder de druk uit te voetballen. En als je – zoals dat heet hoog staat – dan kan het gebeuren dat je als verdediging vervolgens door een lange bal van de tegenstander op snelheid wordt geklopt. Zo ook de uitgelopen goalie Dax de Wit die door een bekeken lob het nakijken had (0-2). Daarvoor had Dax uit een ingooi van Meteoor op rechts (de bal werd doorgekopt en belandde zodoende bij de linkervleugelaanvaller) overigens ook al moeten vissen. Het was echter aan dezelfde Dax te danken dat – met een aantal prima reddingen in één-op-één situaties – de schade bij de rust tot 0-2 beperkt bleef.

Na de thee – vooral in de eerste 10 minuten – een dominerend SVO. Meteoor kon daar weinig tegenover stellen. Ja een paar afstandsschoten, waarbij het vizier van de Amsterdammers niet op scherp stond zodat Robbert Wiggerink, die de tweede helft keepte, niet hoefde op te treden. In de 54e minuut een SVO-aanval op tempo over rechts waarbij Pepijn de Koning een afgemeten voorzet gaf die Elvin Asmeli tot doelpunt transformeerde. De jacht op de gelijkmaker was daarmee ingezet en het vertoonde spel gaf daar ook alle aanleiding toe.

Die jacht werd helaas rond de 75e minuut wreed verstoord door volstrekt onnodig balverlies ter hoogte van de middenlijn. De bal verdween vervolgens met een afstandsschot over de (te) ver vóór zijn goal staande Robbert heen in het doel (1-3). Toen was het voor onze jongens in feite over en uit. Dat het ook nog 1-4 werd is voor de statistiek. Jammer overigens dat kort na zijn invalbeurt in de tweede helft (Sayes heb ik me laten vertellen) al snel het veld moest verlaten met een elleboog uit de kom. Uiteraard sterkte voor hem.

Ondanks het verlies: al met al in mijn ogen toch een nuttige oefenpotje die voor coach Hans het nodige huiswerk zal hebben opgeleverd. We zullen het zien a.s. dinsdagavond 23/8 wanneer de volgende oefenwedstrijd op het programma staat t.w. thuis tegen FC Abcoude.