ZONDAG 1 MET GOED GEVOEL WINTERSTOP IN

Het was koud (net boven nul) deze zondagmiddag bij de laatste wedstrijd vóór de winterstop thuis tegen v.v. SVH uit Den Haag, maar tegelijk ook hartverwarmend om te zien hoe al die vrijwilligers in de weer waren om het een ieder – ook voor de bezoekers – naar de zin te maken. Ook bij de voorbereiding van de vooraf aangekondigde Pre Christmas Party na afloop van de wedstrijd (the last of this Year) valt genoeg te regelen. Is die inzet vanzelfsprekend? Neen en daarom een diepe buiging voor een ieder zowel voor als achter de schermen en hun bijdragen daarin. Top!

Ook het verloop van de competitie voor Zondag 1 mag je best TOP noemen. 10 gespeeelde wedstrijden, waarvan 8 overwinningen, 1 gelijkspel en slechts 1 nederlaag en achter lijstaanvoerder FC Abcoude stevig op de 2e plaats.

En je ziet het: door deze prima resultaten, maar vooral ook de manier waarop de mannen van coach Hans Verhoogt deze hebben weten te bewerkstelligen, straalt dat ontegenzeggelijk ook op de vereniging af. Als het met het vlaggenschip goed gaat dan gaat het per definitie ook met de vereniging goed. Zo simpel is het. Het leeft en het bruist weer. Hans met zijn technische staf, begeleiding en de voltallige selectie – niemand uitgezonderd – hebben dat maar mooi voor elkaar weten te fiksen. De (trouwe) supporters genieten hier zichtbaar van.

En dan nu de wedstrijd: zoals gezegd thuis tegen SVH uit Den Haag. Een voor ons onbekende tegenstander. Geen grote vereniging maar wel met een rijke historie (opgericht 24 juli 1929) en begonnen onder de naam Sport Vereniging Halfweg. Men kwam op deze naam omdat er gespeeld zou gaan worden “halfweg” tussen Den Haag en Loosduinen.

Ook nu weer – net als vorige week – een flitsende start mét een doelpunt. Spits Charlie den Hertog was uitgeweken naar rechts en met een prima voorzet wist hij Durante Olsman te bereiken. Al koppend, waarbij de bal nog wel licht getoucheerd werd door de SVH-doelman, was de 1-0 een feit.

In de 12e minuut een vrije trap even buiten de zestien. Simon van Rens, nota bene één van onze centrale verdedigers, was mee opgekomen en werd op de linkerflank bediend. Zijn voorzet was op maat voor Quinten Drupsteen, die knap wist te scoren. (2-0)

Daarna legio kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar telkens net niet of stond Annas El Makkaoui – de doelman van SVH – in de weg. Bijvoorbeeld in de 27e minuut toen Durante oog-in-oog met hem kwam te staan, maar ook in de 41e minuut toen de bal uit een vrije trap van Jim Klein Staarman door de goalie net tot corner kon worden verwerkt. Een goede eerste helft van Zondag 1 maar de score had net zo goed hoger kunnen/moeten uitvallen. Aan de andere kant moest onze goalie Dax de Wit slechts sporadisch in actie komen en dat ging hem goed af.

Na de thee een iets mindere tweede helft, maar SVH wist daar nauwelijks van te profiteren. Sterker nog: in de 65e minuut een één-tweetje tussen Quinten en Charlie, waarna laatstgenoemde ook nu weer zijn goaltje meepikte. (3-0)

En amper drie minuten later was het de beurt aan Quinten zelf. Hem werd door de tegenstander alle gelegenheid gegund om aan te leggen om vervolgens met een prima schuiver in de rechter benedenhoek de 4-0 aan te tekenen. Zijn tweede van de middag.

SVH kon weliswaar niet echt potten breken, maar hun spaarzame uitvallen waren niet geheel van gevaar ontbloot. In de 72e minuut werd de spreekwoordelijke eer voor de Hagenezen gered. (4-1)

Dat was ook de eindstand ook al omdat kort daarvoor Roy La Grouw – uit een corner van Durante – leek te gaan scoren door de bal in ene op z’n slof te nemen, maar zag die uiteenspatten op de lat. Het laatste wapenfeit was voor Durante die vlak vóór het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Bas de Wit (geen familie) met een afstandsschot de paal trof. De bal die beschikbaar was gesteld door Blommestein Banketbakkerij.

Nu dus winterstop tot 22 januari 2023. Dan opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen PVC uit Utrecht.

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2023 gewenst.