ZONDAG 1 HERSTELT ZICH KNAP

Met de 0-4 nederlaag van twee weken terug nog vers in het geheugen konden de mannen van Zondag 1 een nieuwe zeperd niet gebruiken en dat gebeurde ook niet. Tegen PVC uit Utrecht werd het een knappe 4-2 thuisoverwinning en tankten onze jongens daarmee het nodige vertrouwen voor a.s. zondag als de derby tegen en in Abcoude op het programma staat.

Maar nu eerst de wedstrijd tegen PVC die langzaam op gang kwam. Het was aftasten en voorzichtigheid troef. Tot de 12e minuut toen de PVC-verdediging in de fout ging en de bal bij Tijl Terleth belandde. Hij bediende Jerom Meester op maat en de 1-0 was een feit. Het wedstrijdverloop speelde zich vervolgens hoofdzakelijk op het middenveld af waarbij Roy La Grouw zich als aanjager regelmatig onderscheidde. Hij zat kort op de tegenstander en wist bij balverovering de voorhoede regelmatig in stelling te brengen. Zijn vlammend afstandsschot in de 34e minuut had bovendien beter lot verdiend. De bal belandde op de vuisten van de PVC-goalie. De daarop volgende kopbal van Thijs de Dood ging net naast. Tien minuten later opnieuw een afstandsschot. Dit keer van Mitchel Melissen. Met een uiterste krachtsinspanning wist de PVC-sluitpost de bal tot corner te verwerken. Daardoor nog altijd een schamele 1-0 voorsprong mede dankzij Dax de Wit, die een aantal keren knap wist te redden en bovendien een keer hulp kreeg van de paal. Ruststand 1-0.

Volgens enkele trouwe supporters kon het nog alle kanten op en dat ging het ook. In de 57e minuut een uitval van PVC waar dit keer Dax geen antwoord op had. Of het wel of niet buitenspel was blijft de vraag. Dax werd uiteindelijk keurig omspeeld. (1-1) Het zal toch niet………..De linkervleugelaanvaller Durante Olsman gaf daar deze middag het antwoord op. In de 65e minuut wist hij na aangeven van de goed opgekomen Nana Appiah fraai te scoren.(2-1) In de 67e minuut was het wéér raak. De bal werd door een PVC-speler teruggespeeld op zijn keeper, maar Durante was er als de kippen bij om de goalie uiteindelijk de bal te ontfutselen. Echt knap.(3-1)

Toen in de 79e minuut PVC er 3-2 van maakte (het zal toch niet….) was het wederom Durante die het antwoord gaf. Met een prachtige dieptepas bereikte verdediger Tim Baas Durante op links en uiterst knap wist hij andermaal te scoren en was voor hem een onvervalste hattrick een feit. Daarmee viel de wedstrijd definitief in het slot en was de overwinning binnen. (4-2)

Trainer Guido Licastro was na afloop een tevreden coach. Er is door mijn spelers gedreven en hard gewerkt. En ook mooi om te zien hoe een gemotiveerde Durante mijn boodschap heeft begrepen en vanmiddag zijn visitiekaartje heeft afgegeven voor een meer definitieve basisplaats, aldus Guido die daaraan nog toevoegt dat het beter benutten van de vele kansen nog wel een dingetje is.

Volgende week dus de streekderby tegen Abcoude uit.