We mogen weer – MO15-1 GIRL POWER!

Wat was het weer heerlijk! Bij Nico een goedgevulde kledingtas ophalen met mooie shirts en nieuwe sokken. Hans had alle intrapballen weer geregeld. Alsof er het afgelopen jaar niets bijzonders was gebeurt draait alles bij SVO weer als een zonnetje en kunnen we weer lekker voetballen. Dat lijkt normaal, maar is het niet. Dank voor al het werk in de zomermaanden!

Ouders moeten ook weer even wennen. O ja, wie rijdt er en wie gaat vlaggen? Maar ook dat wordt weer snel afgestemd zodat de meiden van 15-1 onbezorgd op pad kunnen naar SC ’t Gooi. Trainer Rob had een duidelijke doelstelling: “Als de bal beweegt, beweegt het hele team mee”. En dat klinkt makkelijker dan gezegd, want je moet gezamenlijk wel de goede kant op bewegen. Toch bleek dat er na slechts 2 weken trainen al de nodige automatismen in het team zitten!

De scheids had amper gefloten of aanvoerster Sophia liet als een echte leider zien hoe het moest. Na een mooie steekbal stond zij binnen de minuut alleen voor de goal en ronde koelbloedig af. De meegereisde supporters werden vervolgens getrakteerd op een wervelende voetbalshow. Waarbij niet alleen de aanval zich liet gelden. Als de “Gooische meiden” een keer de bal richting Ouderkerks doel schoten stond Marieke op haar post: Clean Sheet! Het verdedigende blok van Macy, Harper, Sophie en Lune stond als een huis. Ook bij de omschakeling naar aanval waren zij het die het spel weer snel naar de goede kant van de middellijn verplaatsten. Op het middenveld werd lekker gecombineerd. Wies, Rodee, Maria en Naomi hielpen de verdediging waar nodig, zetten goed druk bij balbezit van de tegenstander en probeerden de aanval te ondersteunen (en zelf te scoren) waar mogelijk.

En dan de aanval: Julia, Nykki en Aagje afwisselend op de vleugels met Sophia als spits. Mooie combinaties en veel doelpunten, heel veel doelpunten. Bij de rust stonden “we” al met 6-0 voor, toen de scheids affloot was het 13-0. Meerdere speelsters verdienden de wedstrijdbal, hattricks all over the place. Memorabel: deze meiden gunnen elkaar ook de kans! Even afleggen zodat je teamgenoot ook kan scoren…. U snapt het al, deze reporter had zich, in het zonnetje langs de lijn, kijkend naar een perfecte pot, geen betere seizoen opening kunnen voorstellen.

Doelpunten:

Sophia: 4

Nykki: 3

Julia: 2

Aagje: 2

Naomi: 1

Maria: 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.