Wedstrijdverslagen

Op een slof en een…. MO15-1 strikes again!

Nee echt? Om 08.45 begint de wedstrijd in….. Almere-Buiten? Nou dan weet je wel. Ouders die bij deze wedstrijd chauffeur willen zijn verdienen een extra kop koffie. Maar het moet gezegd worden, gezien het spel van de meiden de afgelopen weken wordt de animo om te rijden steeds groter. Hier wil je eigenlijk gewoon bij zijn!

Buitenboys (of in dit geval Buitengirls) uit is altijd lastig. Maar ook, een prettige ontvangst en alles is goed geregeld. Een officiële scheids, dus we konden aan de bak. Maar dan hoop je dat er bij 13 speelsters ook 13 paar voetbalschoenen zijn…… Wie-o-wie? Nee, deze privacygevoelige informatie gaan we niet delen. Dit wordt met een bij Buitenboys aanwezig reservepaar opgelost.

Voor de tegenstander wist dat de wedstrijd begonnen was hadden de meiden uit Ouderkerk al dik voor kunnen staan. Een corner die door niemand geraakt werd lag klaar voor het intikken. Een penalty, gegeven door de goed en neutraal fluitende scheids, werd gemist. Maar de kansen bleven komen. Rustig blijven, het doelpunt komt vanzelf. En inderdaad, het doelpunt kwam! Corner van Sophia, een ouderwetse inswinger, in 1 keer in het doel! Later die avond bleek er in de eredivisie ook zo gescoord te zijn en deed men alsof dat bijzonder was. Maar bij de MO15-1 van SVO gebeurt dit nog voor 09.00 uur ’s ochtends.

De girls van Buitenboys kwamen er trouwens af en toe ook goed uit. Bij een vrije trap op een kleine 20 meter van de goal moet je alert zijn. Hoe zet je een muur neer? Een speelster bij de 2e paal? Tja, dat was nog niet geoefend. Toch werd deze kans door Buitenboys gemist en vlak voor rust scoorde Sophia de 2-0!

Tijdens de rust herhaalde trainer Rob het tactisch plan. Vroeg druk zetten en de verdediging moest met de bal meebewegen. En dat betaalde zich vlak na rust meteen uit. Rodee veroverde de bal en Sophia had al weer een hattrick! Toen leek het verzet wel gebroken. Vlot combinerend via Harper, Sophie en Lune werd het middenveld bereikt. Wies speelde zeer nuttig en ook Naomi was een prima schakel tussen verdediging en aanval. Maria stuurde Nykki weg en na een lange aanval over veel schijven kwam de bal bij Julia. Boem, 0-4! De verdediging wist niet waar ze het moesten zoeken.

Bij een zeldzame uitbraak van Buitenboys bleek dat Keeper Marieke haar focus niet verliest. Zij kwam heel goed uit en verkleinde haar doel. Helaas caramboleerde de bal ongelukkig en kwam voor de voeten van een meegelopen tegenstander. 1-4. Nu was het zaak de wedstrijd op slot te gooien. En dan is het fijn dat o.a. Aagje weet wat haar te doen staat. Gaten dichtlopen en de tegenstander direct het gevoel geven dat er niets te halen valt. Daarna was het Macy die eerst haar verdedigende taken had opgeknapt en daarna de wedstrijd definitief in het slot gooide. 1-5. Dat Buitenboys vlak voor het laatste fluitsignaal met een zondagsschot de eindstand op 2-5 zette kon de pret al lang niet meer drukken. Voor de fijnproevers, komende zaterdag spelen de meiden van MO15-1 om 10.30 thuis!