Wedstrijdverslagen

We geven niet op! JO17-2 vecht door

Vandaag heeft de JO17-2 ook kantinedienst, dus er waren al ouders vroeg bij sv Ouderkerk. De dag is begonnen en de jongens van het team moeten nog binnenkomen. Het is om 10:45 uur verzamelen en omkleden. En natuurlijk zijn er nog altijd jongens te laat (shame on you) en moesten die zich snel omkleden en warmlopen en schieten.

Bert (leider) was ook net terug van een weekend weg en kreeg het wel voor elkaar om op tijd er te zijn, hij is er altijd voor het team en dat is enorm fijn. De opstelling is bekend en FC Abcoude JO17-1 loopt het veld op. Wéér van die grote jongens! Geven wij onze jongeren te weinig eten, of zit het in het water? We hadden een professionele scheids, Marten, die zo vriendelijk was om onze wedstrijd te fluiten. Alles was er klaar voor om deze keer te proberen te winnen.
Daar gaan we en al snel stonden we 0-1 achter. Jeetje wat balen, wordt het weer zo’n wedstrijd? Er volgt een lange strakke bal van Mia naar voren en hoe hij het doet, doet ie het…Lennox breekt door langs twee spelers en scoort! Yes!!! 1-1. Gaat het dan toch gebeuren? Werpen de trainingen hun vruchten af?
Helaas ging dat niet gebeuren. We gingen de rust in met 1-5 achterstand. Bert heeft de jongens weer toegesproken. Hij wil zo graag dat het team ook een keer wint. Willen de jongens dat ook, vraagt hij dan. Het is moeilijk om de jongens te bereiken. Het is ook niet leuk om elke week maar op je donder te krijgen en dik te verliezen. Wat leer je dan nog? Het kost ze veel energie om de motivatie erin te houden. 

In de tweede helft werden de jongen meer en meer gedemotiveerd. Ze begonnen op elkaar te mopperen en op de coaches Bert en Erwin. Moet dat nu? Tja, het zijn tieners en ze zijn gefrustreerd. Duidelijk toch? Vanaf mijn positie bij de kantine, met blik op veld 1 zag ik dat ze wel bleven strijden. Het mopperen op elkaar heb ik niet gehoord of gezien. Ze vechten echt met en voor elkaar. En dat is zeker ook iets om trots op te zijn! De wedstrijd met een eindstand van 1-9. Het is niet anders.

Nog 3 wedstrijden in deze poule. Hopelijk na de winterstop wordt het team ingedeeld in een poule waar zij wél kansen krijgen. Want dat verdienen ze echt. Volgende week weer een uitwedstrijd tegen Geuzen Middenmeer. Laten we dan weer knallen en met frisse moed het veld op lopen. Want ze kunnen het echt wel!

Sascha Van Der Laak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *