ZONDAG 1 BLIJFT VRIEND EN VIJAND VERBAZEN!

Zoals dit keer in het thuisduel tegen naaste belager Roda ‘46 uit Leusden. Het werd een 3-2 overwinning.

Het team van coach Hans Verhoogt staat er intussen uitstekend voor. De rapportcijfers zijn schitterend. Tot nu toe zijn er 8 wedstrijden gespeeld, waarvan er 7 zijn gewonnen en slechts 1x verlies tegen de huidige koploper FC Abcoude. SVO staat door deze overwinning nog wat vaster op de 2e plaats met slechts 3 punten achter Abcoude en met 4 verliespunten minder dan Roda ‘46 en nota bene nog een wedstrijd tegoed.

Wie had dat gedacht in de rust toen SVO tegen een 0-2 achterstand aankeek terwijl het zo voortvarend aan de wedstrijd was begonnen. In de eerste 5 minuten al twee scoringsmogelijkheden die echter op niets uitliepen. En zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant. Een vrije trap op rechts aan de rand van de zestien. Onze goalie Dax de Wit posteerde het muurtje in de korte hoek. De bal verdween echter in de verste hoek door Danny van Barneveld (0-1). Dax baalde daar zichtbaar van en deed dat opnieuw in de 27e minuut. Een terugspeelbal van aanvoerder Tim Baas kreeg Dax niet onder controle en schoot onder zijn voet door. In een uiterste poging om alsnog de bal te spelen maakte hij ter hoogte van de achterlijn een (onnodige) overtreding. De penalty werd door Léon van der Plas van Roda feilloos benut. (0-2)

Dat was ook de ruststand hoewel SVO over de eerste speelhelft gezien zeker vier reële scoringskansen had, maar niet één daarvan wist te verzilveren. Ondanks het jagen van met name Daan van Unen, die het de Roda-verdediging veelvuldig lastig maakte. Zelf had hij in de 20e minuut een grote kans die hij met een schampschot miste.

Na de thee een ontketenend SVO en was de stand binnen 8 minuten gelijk. Direct na de aftrap was het Alvin Esmeli die door een fout van zijn directe tegenstander de bal in de voeten kreeg gespeeld en beheerst de 1-2 liet aantekenen.

In de 53e minuut een corner op links van dezelfde Alvin. Uit de voorzet volgde een doelpoging van Roy La Grouw. De bal uit zijn omhaal werd aanvankelijk nog door de Roda-goalie geblokkeerd, maar voor Thijs de Dood was het daarna een koud kunstje om de terugspringende bal tegen de touwen te jagen. (2-2).

De jacht op de derde goal was hiermede geopend en die viel in de 67e minuut nadat Dax kort daarvoor zijn team nog wist te behoeden voor andermaal een achterstand en zich daarmede knap herstelde van een wat minder gelukkig optreden in de eerste helft.

Uit een pass van Tim – zoals gezegd in de 67e minuut – belandde de bal bij Charlie den Hertog die in de loop scoorde en met zijn doelpunt matchwinnaar werd. (3-2)

Zondag 1 wist met deze overwinning andermaal vriend en vijand te verbazen. Een zege die op basis van de tweede helft zeker verdiend was. Ook nu weer stond er een hecht team dat vertrouwen uitstraalde, een tomeloze inzet toonde en na een 0-2 achterstand over een enorme veerkracht bleek te beschikken. Voor de SVO-supporters een genot om naar te kijken. Die hebben dan ook een prima zondagmiddag beleefd.

SVO staat er uitstekend voor en gaat met 21 punten in de pocket en met nog twee wedstrijden te gaan richting de winterstop. Als die dan ook nog worden gewonnen….Te beginnen komende zondag 4/12 met een uitwedstrijd tegen FC Aalsmeer. Veel succes mannen en laat de euforie nog even voortduren.

De bal van de week was dit keer beschikbaar gesteld door Marjan Dirkmaat Makelaardij.