Wedstrijdverslagen

De zaterdag 5 dendert in de tweede helft over AMVJ heen!

Op een echt gure zaterdagmiddag mochten de mannen van RoG-Beats opdraven op het ietwat treurige complex van AMVJ. Er zou een half uur eerder afgetrapt worden en korter gerust, om uiteindelijk op tijd ons als reserve 5e klasse voetballers uit te laten over een foute pass van Timber, de Jong of Depay..

Maar eerst moesten wij zelf afrekenen met AMVJ, dat op de ranglijst direct onder ons te vinden was. De zichtbaar gebruinde, en zware, van vakantie teruggekeerde Glenn ‘kleine neukert’ mocht het direct weer in de basis laten zien en beschaamde dit vertrouwen niet. Na een prachtige pass van Sjoerd kon hij al na 8 minuten de bal langs de keeper schuiven. De snelle voorsprong leidde dit keer echter tot gemakzucht, en gemakzucht in een achterstand bij rust. AMVJ counterde, ‘a la van Gaal’, tweemaal dwars door onze defensie en kon geheel tegen de verhouding in met een 2-1 voorsprong gaan rusten.

Het was duidelijk merkbaar dat er in de rust was hesmeten met krachttermen als ‘gewoon zo blijven voetballen’ en ‘het kan nog gewoon’, want de Ouderkerkers leken haast ontketend in de tweede helft. Onder leiding van gevallen toptalent Malle Mitta werd de druk op de tegenstander opgevoerd en het was het jachtluipaard zelf dat de achterstand volledig om wist te bouwen. Een zeldzaam doelpunt met het hoofd en beheerst binnen geschoven vrije trap waren het breekpunt voor AMVJ. Om de wedstrijd nog eerder te doen eindigen werd de luchtmacht constant naar voren gestuurd en zelfs tweemaal met succes. Miauw Miauw kon afwerken met het hoofd terwijl Bertje Barney een afgeslagen voorzet hard binnenschoot.

Met de 2-5 eindstand nestelen wij ons nog steviger in de top drie, met nog twee wedstrijden te gaan tot de winterstop. Te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen VVA Spartaan