Laatste nieuwsWedstrijdverslagen

Zondag 1. Wat gaat het worden?

Wie het weet mag het zeggen. Dat zou dus bij uitstek de trainer/coach Guido Licastro moeten zijn. Bij de start van de competitie vroeg ik hem naar de doelstelling voor het seizoen. Hij was duidelijk: “Promoveren. Hoe dan ook en op welke manier maakt mij niet uit”. Afgelopen zondag vroeg ik hem of deze doelstelling nog reëel is. En weer was hij duidelijk en antwoordde hij met een volmondig JA. Waarom niet, aldus Guido, die het behalen van een periodetitel niet onmogelijk acht en dan zit promotie er volgens hem altijd nog in. En wat vond hij van de eerste 8 wedstrijden totdat op 1 december 2021 de competitie tijdelijk (naar nu blijkt voor bijna 3 maanden!) werd stilgelegd?“

Al met al was het niet slecht, maar het kan natuurlijk altijd beter. Op de ranglijst bezetten we momenteel de vierde plek en dat bleek voor ons het meest haalbare. We hebben nog zestien wedstrijden te gaan en dan is nog veel mogelijk. Ik heb vertrouwen in de groep en ga er met de jongens alles aan doen om ons in de top van de ranglijst te handhaven.” Hij zei nog wel benieuwd te zijn hoe de tegenstanders uit deze lock-down zijn gekomen. Hijzelf heeft intussen om allerlei redenen te maken met een uitgedunde selectie van op dit moment 30 spelers en als daarvan een aantal ook niet inzetbaar is door blessures e.d. dan wordt de spoeling voor de twee selectie-elftallen wel erg dun. Maar ik geef nooit op en dat verwacht ik ook van mijn spelers, zo eindigde ons gesprek.

Dat onderonsje was afgelopen zondag op het sportcomplex van Kampong in Utrecht, waar Zondag 1 oefende tegen Kampong 2, dat uitkomt in de Res. Hoofdklasse district West 1 met o.a. als tegenstanders DCG 2, Jos-Watergraafsmeer 2, Roda 23-2. Het oefenpotje werd door de Utrechters afgesloten met een 4-0 overwinning. Kampong is overigens de grootste omni-vereniging in Nederland en telt 6500 leden, maar dat terzijde.

Komende zondag gaat het (gelukkig) weer om het echie uit tegen RODA’46 die haar domicilie heeft in Leusden. Uiteraard wens ik Guido en zijn mannen veel succes bij de herstart van de competitie.

Naast de trainer/coach vroeg ik ook aan Bob van Unen, lid van de Technische Commissie, wat zijn verwachtingen zijn voor het verdere verloop van de competitie. Het voetbal moet beter. Kampioen worden is niet meer realistisch. Misschien zit er nog een periodetitel in. Bijkomend probleem is wel een uitgedunde selectie. Een aantal spelers is om uiteenlopoende redenen gestopt.

Assistent-scheidsrechter Leo Houtkamp moest even nadenken. De afgelopen periode vond hij wisselvallig. De laatste wedstrijd vóór de lock-down tegen koploper Sporting ‘70, die weliswaar verloren werd, vond hij er kwa spel in positieve zin uitspringen. Hij hoopt eveneens nog op een periodetitel. Wat er wel moet gebeuren is meer scoren.

Minke Wiggerink, onze huisfotograaf, die wekelijks vanaf haar klapstoeltje langs de lijn, menig kiekje schiet, typeerde de voorgaande periode als slordig. De jongens weten in de koppies best wel hoe het spelletje gespeeld moet worden, maar het komt er niet altijd uit. Misschien moeten zij elkaar ook wat meer coachen. Een periodetitel zou mooi zijn.

Tenslotte nog enkele cijfers.

Zondag 1 bezet, zoals eerder aangegeven, op dit moment de 4e plaats. De ranglijst ziet er bovenin alsvolgt uit.

1. Sporting’70 9-23

2. Abcoude 8-20

3. Zwaluwen Utrecht 1911 7-15

4. Ouderkerk sv 8-13

Zondag 1 won van de 8 partijen er 4, speelde 1x gelijk en verloren er ook vier. Het doelsaldo na die 8 wedstrijden bedraagt +2 t.w. 14 voor en 12 tegen. Opvallend is dat tegen de bovenste drie alle wedstrijden werden verloren en ook geen enkele keer werd gescoord! Niet voor niets hoorde ik afgelopen zondag dan ook meerdere keren dat het scorendvermogen wel erg magertjes is en in het verdere verloop van de competitie echt beter moet. Wie weet zit de dan zo gewenste periodetitel er toch nog in.

Veel succes en voor de supporters veel plezier. We zijn weer welkom langs de lijn en hopelijk blijft dat zo tot het einde van dit seizoen. Ik zal er verslag van doen.

Rob van ‘t Veer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *