MO15-: Topscore tegen DESTO 7-1

Zoals eerder beschreven zit de MO15-1 in een goede flow. Met als gevolg dat er per wedstrijd nu meerdere reporters zijn! Eerlijk zullen we alles delen, dus vandaag zal reporter Jurren de eerste helft beschrijven en wordt de tweede helft beschreven door Ellen-Martien.

Eerste helft: Vorige week heeft de MO15-1 laten zien dat ze dat ze ook mooi kunnen winnen zonder topscorer Sophia, maar toch fijn dat die er vandaag weer bij was. En na haar geweldige invalbeurt vorige week, kwam Rosalie ons ook vandaag weer versterken. Ze hadden er zin in; de bal zat er al binnen een paar minuten in. Mooie voorzet van Macy en een goal van… Sophia. Daar was ze alweer. En we zouden haar nog meer zien deze ochtend. Vrij snel na de 1-0 nam diezelfde Sophia een corner waaruit Naomi prachtig scoorde. Op dit moment had DESTO weinig in te brengen. En ze hadden al helemaal geen antwoord op een af en toe wervelende Sophia. Ze maakte de 3-0, de 4-0 en gaf de voorzet op Nykki die de 5-0 maakte. Maar het was meer dan de grote Sophia-show. Het team van Rob staat gewoon goed. Keeper Marieke kon de eerste helft niet laten zien hoe goed ze kan keepen, omdat ze nou eenmaal bijna niks te doen had. En dat komt natuurlijk vooral door de solide verdediging en het actieve middenveld. Dus dat maakt dat de dames voorin vandaag de show konden stelen.

Tweede helft:Na een wervelende eerste helft bleken mijn medetoeschouwers en analisten elders verplichtingen te hebben en werd ik democratisch gekozen tot razende reporter voor de tweede helft. Niet gehinderd door enige kennis (wie staat waar en wat is hun taak?) leek het mij een prima manier om de namen van de meiden te leren kennen en hen te leren herkennen. Helaas lieten de meiden de focus iets verslappen. Wat wil je ook als het spel zich volledig op de helft van de tegenstander afspeelt en je een riante 5-0 voorsprong hebt. Maar toen…. toch de de bal op de eigen helft, een aanval, onze anders zo robuuste verdediging die net te laat is en een, sorry voor de bewoording, lullig rollertje waarvan je denkt ” die gaat naast”, die dan toch via binnenkant paal de goal in hobbelt. 5-1. Hoppa, iedereen weer wakker!
De meiden pakten het combinatie voetbal van de eerste helft weer op. Naomi passt naar Nykki, Nykki naar Julia, Julia geeft een voorzet aan Sophia en…. net mis. Waar in de eerste helft de bal met gemak tussen de palen belandde, leek het nu alsof het niet mocht lukken. Een pegel van Naomi gaat er net niet in, de keeper tikt een inzet van Sophia er nog uit, maar de meiden zetten door! Eventuele aanvallen van de tegenstander worden vroeg geneutraliseerd door Lune, Harper stuurt met een schijnbeweging een tegenstandster het bos in, Marieke coached vanuit de goal (“houdt het groot”), Sophie is weer het betrouwbare slot op de deur, Rosalie loopt met haar kenmerkende stijl iedereen voorbij, het middenveld met Maria, Naomi, Wies en Macy is weer scherp het kon niet anders dan dat deze teameffort een keer beloond zou worden.  En dat was zo. In de laatste 5 minuten zetten Sophia (6-1) en Nykki (7-1)  het harde werken om in doelpunten. Eindstand 7-1, mooie wedstrijd!

Samenvattende woorden van trainer/coach Rob: “Weergaloze eerste helft tegen een zeer sportieve tegenstander”