Wedstrijdverslagen

ZATERDAG 1 WEET WEER WAT WINNEN IS

Na vier nederlagen op rij werd dat ook tijd. En niet alleen daarom: de stand op de ranglijst vroeg eveneens om een overwinning. Zaterdag 1 bezet momenteel de 9e plaats in de tussenstand en dat zou in de eindrangschikking het spelen van de na-competitie betekenen. Immers: de onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks en de drie teams daar direct boven (de plaatsen 9 tot en met 11) moeten alsnog via de na-competitie het vege lijf zien te redden. M.a.w. een overwinning in de uitwedstrijd tegen Rksv TOB (Trouw Ons Beginsel) was in feite een must om zicht te houden op de veilige 8 plaats of liefst nog hoger. Met een 2-1 overwinning werd uiteindelijk aan deze ‘opdracht’ voldaan, maar van een leien dakje ging het niet echt.

SvO startte (dit keer op natuurgras) voortvarend en de mannen van coach Hans Verhoogt hadden er duidelijk zin in. Met name de verdediging en de middelste linie stonden goed gegroepeerd. Het spel oogde fris en met veel inzet en een prima spelopvatting werden onze (snelle) voorwaartsen aan het werk gezet, maar helaas geen doelpunten. Aan de andere kant – ondanks het veldoverwicht – toch enkele plaagstootjes van TOB, maar onze goalie Dax de Wit liet zich niet verrassen.

Hoe anders verging het zijn collega Grorgio Kuiper van TOB in de 33e minuut. Tot dan nauwelijks wat te doen gehad, liet hij de bal knullig van zijn schoen glippen en het was onze spits Nick van Nieuwkerk , die dit presentje uitpakte. (1-0) Dat was ook de ruststand.

Na de thee was het – zoals te verwachten – TOB dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Vaak met de lange bal werd het doel van Dax opgezocht. Goed om te zien hoe onze jongens zich knap in die fases staande wisten te houden en er bovendien in slaagden om regelmatig onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. In de 72e minuut werd een doelpunt van opnieuw Nick (terecht) wegens buitenspel afgekeurd, maar in blessuretijd (!) was hij het, na prima aangeven van invaller Sharief Toussaint, die voor de veilige 2-0 voorsprong zorgde. Hoezo veilig? TOB lukte het namelijk nog in het restant van de extra tijd eveneens te scoren, maar verder kwam het uiteindelijk niet. Eindstand derhalve 2-1.

Een compliment voor de wijze waarop onze jongens deze overwinning hebben weten te bewerkstelligen. Een prima teamprestatie met in de verdediging een prominente rol voor Hidde Boonstra, die een solide indruk achterliet en in de voorhoede Tijmen de Bouter, die op een prima debuut kan terugzien. Jammer dat zijn pegel in de 75e minuut op de vuisten van de TOB-goalie uiteenspatte. Dat had voor hem echt de kers op de taart betekend.

Coach Hans Verhoogt was na afloop uiteraard ook in zijn nopjes. Niet alleen met de uitslag, maar vooral ook met de manier, waarop de overwinning over de streep werd getrokken. We hebben deze week in groepsverband goede gesprekken met elkaar gevoerd en hebben afspraken gemaakt over hoe we het tij zouden kunnen keren. Afgelopen donderdag hebben we daarop gericht getraind en vanmorgen hebben we met een lunch de voorbereiding op deze wedstrijd afgerond. Dit alles heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. Het team verdient een compliment. Laat dit een opmaat zijn voor de volgende wedstrijd, aldus de coach.

Die volgende wedstrijd is zaterdag 6 april a.s. om 14.30 uur THUIS tegen Fc Weesp.