ZONDAG 1 WEERT ZICH DAPPER

En daarom toonde Hans Verhoogt zich na afloop ook een tevreden coach. Hij had in het bekerduel thuis tegen FC Hilversum (zaterdag 10/9) gezien dat zijn team zich dit keer tegen een best wel een pittige tegenstander kranig had geweerd en opnieuw stappen voorwaarts heeft weten te zetten. Hij is dan ook positief gestemd over het verloop tot nu toe van de oefencampagne (waaronder hij ook de bekerwedstrijden rekent) en verwacht op 25 september a.s. straks klaar te zijn bij de start van de competitie.

FC Hilversum, dat een rijke geschiedenis kent en van 1955 tot 1968 zelfs betaald voetbal heeft gespeeld, komt de komende competitie uit in de 3e klasse zaterdag. Onder de talrijk meegereisde supporters kon je beluisteren dat de verwachtingen van hun vlaggenschip voor komend seizoen hoog gespannen zijn (en die zouden best wel eens bewaarheid kunnen worden red.)

Zoals reeds opgemerkt was de Hilversumse tegenstand best pittig maar ook Zondag 1 wist daar met goed voetbal meestal wel een antwoord op te vinden en bovendien zelf ook enkele kansen te creëren. Zoals in de 25e minuut. Durante Olsman had vrije doortocht richting het vijandelijke doel, omspeelde de keeper en wist te scoren. Na overleg met de “grens” van Hilversum werd de goal echter wegens buitenspel afgekeurd.

En zoals zo vaak dan valt prompt daarop een doelpunt aan de andere kant, terwijl coach Hans vanaf de zijlijn nog zo had aangegeven dat – als je de lange bal speelt – je er voor moet zorgen dat de zgn. tweede bal voor jou is. In de 27e minuut ging dat mis met een snelle uitval van Hilversum over links tot gevolg, daarna een prima voorzet en keeper Dax de Wit moest vissen (0-1).

In de 33e minuut leek de gelijkmaker er aan te komen. Spits Jayden Gentenaar werd na een prima combinatie vrij gespeeld voor het vijandelijk doel. Zijn inzet werd echter door de Hilversumse goalie met de vingertoppen tot corner getoucheerd. Scheidsrechter Aad Hessler vond het toen gelijk tijd voor eerst een drinkpauze. De corner daarna leverde vervolgens voor ons niets op, zodat met een 0-1 stand de thee werd opgezocht.

De tweede helft was amper 3 minuten oud of Dax had opnieuw het nakijken. Kopbal uit een corner op links. Onze verdediging stond erbij en keek er naar (0-2). Op karakter knokte Zondag 1 zich terug. Met een verre ingooi van de mee opgekomen aanvoerder Tim Baas (dit keer linkervleugelverdediger) belandde de bal voor het vijandelijk doel en tussen de melee van spelers werd er met een fraaie omhaal gescoord (1-2). Ik had mijn vizier niet op scherp staan en wist niet wie daar voor eigenlijk had gezorgd, maar achteraf hoorde ik dat Jayden dat bleek te zijn geweest. Ere wie ere toekomt.

De jacht op de gelijkmaker werd vervolgens ingezet, maar die bleek van korte duur. Amper 3 minuten later had Hilversum namelijk de voorsprong opnieuw vergroot (1-3).Weer leken onze jongens terug te komen. In de 76e minuut penalty (wegens vasthouden) en dus de kans om het andermaal spannend te maken. Dat werd het helaas niet. Tim schoot de bal over. Dat het daarna nog 1-4 werd en vervolgens na een prima combinatie door invaller Charlie den Hertog 2-4 is voor de statistiek.

Al met al heb ik me niet verveeld en als liefhebber vond ik het mooi om te zien hoe de tegenstander steeds het hele speelveld benutte en via de vleugels telkens de aanval opzocht.Wát waren die vleugelspelers snel en zodra die de turbo inschakelden was het voor onze verdediging alle hens aan dek. Op hun overwinning valt dan ook niets af te dingen.

Volgende week zaterdag 17/9 eveneens om 17.00 uur uit tegen Nieuw Utrecht dat deze bekercompetitie ook nog zonder overwinning is. Hilversum en RKAVIC gaan dan uitmaken wie er verder bekert.

P.S.

Op de bank was dit keer ook een plek ingeruimd voor de verzorgster Sanne Cordfunke-Krebbekx, die naar ik begreep in ieder geval komend seizoen bij de thuiswedstrijden van Zondag 1 de waterzak en wonderspons onder haar hoede zal nemen. Tegen FC Hilversum moest ze al een aantal keren in actie komen en dat deed ze met verve. Welkom Sanne.