Wedstrijdverslagen

ZATERDAG 1 WERKT ZICH HET SNOT VOOR DE OGEN

Daar is geen woord van gelogen. Wát een werklust en teamspirit legde Zaterdag 1 deze middag in de derby UIT tegen Amstelveen Heemraad aan de dag. Het werd een gelijkspel (0-0) en het merendeel van de Ouderkerkse supporters bleek daar vrede mee te hebben. Als men dat vooraf had voorspeld dan zou je daar ongetwijfeld voor hebben getekend, maar de gehele wedstrijd in ogenschouw nemende en met het surplus aan mogelijkheden en kansen, moet je achteraf constateren dat er wellicht toch meer voor onze jongens had in gezeten. Dat waren ook de woorden van coach Hans Verhoogt. Hij was zonder meer tevreden als je bedenkt dat een aantal vaste krachten ontbrak door vakanties en nare blessures. In de voorbeschouwing zei hij daarover dat niet als excuses te zullen aanvoeren, maar: op het moment dat we er moeten staan zullen wij er hoe dan ook staan. Zijn mannen hebben dat deze middag meer dan waargemaakt: NIEMAND uitgezonderd. Natuurlijk kunnen en moeten er een aantal dingen nog beter en ontbreken bijvoorbeeld op dit moment de nodige automatismen in het spel, maar het team heeft dat volgens Hans met ontzettend hard werken – mét en voor elkaar – vanmiddag volledig gecompenseerd en dat verdient een groot compliment.

Al met al waren de supporters aan beide zijden getuigen van een leuke derby. Daar heb je dan twee ploegen voor nodig en zowel aan Amstelveense zijde als door Zaterdag 1 werd met overgave en enthousiasme gespeeld. De Amstelveners hadden het eerste kwartier het initiatief en probeerden met lange ballen hun beide snelle vleugelaanvallers te bedienen, maar echt gevaar voor onze doelman Dax de Wit leverde dat niet op.

Zaterdag 1 liet de tegenstander bewust komen en door die met name op het middenveld op te vangen en van daaruit de tegenaanval in te zetten leverde dat in het eerste kwartier twee scoringsmogelijkheden voor onze jongens op. En er zouden er in de eerste speelhelft nog diverse volgen. SVO speelde met lef en kreeg steeds meer grip op het spel. Het team stond prima. Het middenveld wist steeds meer een stempel op de wedstrijd te drukken en aanvoerder Thijs de Dood en Quinten Drupsteen met nieuwkomer Mats Swart (die zich moeiteloos heeft weten aan te passen) wisten met hun interventies en prima steekpasses onze voorwaartsen regelmatig aan het werk te zetten. Maar een doelpunt bleef uit.

Ook in de 22e minuut toen verdediger Simon van Rens, vanaf iets over de middenlijn, een poging waagde. De Amstelveense goalie stond vrij ver voor zijn doel, maar de bal belandde wél over hem heen, maar helaas net langs de verkeerde kant van de paal. In dezelfde minuut en ongeveer vanaf dezelfde plek probeerde Pepijn de Koning het met een vlammend schot ook maar eens. Die bal ging opnieuw net naast. Nadat Thijs in de 30e minuut , na een voorzet van Charlie den Hertog, zijn kopbal rakelings over zag gaan werd met een 0-0 stand de thee opgezocht.

Ook in de tweede helft een Amstelveen Heemraad dat veel balbezit had en steeds meer in de aanval ging. Daartegenover opnieuw een hardwerkend Zaterdag 1 met een achterhoede die als een huis stond en met Dax de Wit als betrouwbare sluitpost. En ook nu weer diverse aanvallen van onze kant die beslist beter lot hadden verdiend. Bijvoorbeeld in de 63e minuut – na goed doorzetten van nieuwkomer Sharief Toussaint (linkervleugelaanvaller) – belandde de bal bij Charlie. Ook die bal ging net naast het vijandelijke doel.

In het laatste kwartier kon je constateren dat bij een aantal van onze spelers de pijp langzaam leeg geraakte. Des de knapper was het dat we in de slotfase het Amstelveen Heemraad toch weer moeilijk wisten te maken. Opnieuw was het Charlie die leek te gaan scoren, maar de Amstelveense goalie kon met zijn vingertoppen dat voorkomen. In blessuretijd tijd leek het dan toch nog mis te gaan. Uit een corner voor de Amstelveners werd gescoord, maar volgens de leidsman van dienst was dat uit buitenspelpositie. Dus bleef het 0-0 en daar kon Hans meeleven. Ook ik had genoten evenals onze trouwe aanhang.

Volgende week zaterdag 30 september om 14.30 uur THUIS tegen Marken. Succes mannen. U komt toch ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *