Wedstrijdverslagen

SVO O14-1 laat DCG RKSV alle hoeken van het veld zien

OUDERKERK AAN DE AMSTEL

Na een nette winstpartij moesten de mannen van trainer Edward dit weekend aantreden tegen de andere winnaar van vorige week DCG Rksv. Vandaag zonder de geblesseerde keeper Jelle, die de eerste helft werd vervangen door Cis. 

Na een opwarmsessie en het eerste fluitsignaal was het duidelijk, de mannen van SVO O14-1 zijn er klaar voor. Gelijk druk op de ketel, wat al snel resulteert in voorzet van rechts die wordt ingetikt door Maxime. 1-0 De meesten ouders stonden dan ook raar te kijken toen ze met een warm bekertje koffie uit de kantine kwamen en hoorden dat het al 1-0 stond. 

Maar ze hoeven niet lang te wachten tot er een hoekschop genomen wordt door Ruben, en Raf, alla Alvares tegen Rangers FC , met een gerichte kopbal de 2-0 maakt.  De groei is goed te zien in dit team. Ze maken elkaar beter en langs de kant kunnen we genieten van mooie combinaties, driehoekjes en inzet, wat de tegenstanders meer en meer frustreert. 

Vandaag was dan ook goed te zien dat de counter steeds effectiever wordt uitgespeeld. Cis die de bal snel uitgooit, via het middenveld bij Maxime terecht komt en zijn tweede van de middag voor zijn rekening neemt. 3-0  

Na 20 minuten komen de eerste wissels. Pavan en Mats komen het veld in en dan weet je in Ouderkerk dat er weer een goal verwacht kan worden. Maar de frustratie van de tegenpartij begint nu toch wel zijn tol te eisen. Richard, die een topwedstrijd staat te spelen en zijn tegenstanders uitkapt en met versnellingen zijn lengte doen laat vergeten, krijgt een tik. Blijft even liggen maar loopt als een echte vechter zijn pijn er zo snel mogelijk uit. 

Alles lijkt goed te lopen bij Ouderkerk, Mats en Raf tikken goed samen, wat resulteert in schoten op de paal en jongens die zich afvragen waar de bal is. Ze worden eigenlijk weggetikt vanmiddag en Raf scoort de 4-0. En wat mooi is om te zien, is dat iedereen blijft werken en gaan voor een goed resultaat. Ook Mats maakt zijn goaltje als hij een pass krijgt, zijn man omspeelt en doorloopt op de keeper en een hoek uitkiest. Prima goal! 5-0 

De paar keer dat DCG Rksv in de buurt van het doel kwam van SVO, staat Cis zijn mannetje, bokst de bal weg waar een counter uit ontstaat. Middenveld past op Maxime en die lanceert Raf en hij maakt de 6-0. Ook Pavan speelt een geweldige wedstrijd. Van de linkerkant stroomt de sterke linksbuiten vaak op en mag hij soms wel iets egoïstischer zijn om zelf op goal te schieten. 

Tweede helft 

Kirolos begint de tweede helft op goal en binnen de minuut krijgt Maxime de bal van Mats en scoort de 7-0. 

De tegenpartij heeft er geen zin meer in en begint het een beetje af te reageren op de spelers en de scheidsrechter, en aangezien SVO doorgaat en Maxime na een pass van Ruben de 8-0 scoort trekt de arbiter zelfs een rode kaart. En volgens mij is dat voor het eerst in al die jaren dat er een rode kaart getrokken wordt. 

10 tegen 11 zou je denken, maar de coach van de tegenstander denkt dat er niets opgelet wordt en stelt gewoon 11 man op. Ondanks dit onsportieve gedrag veroverd Mats de bal op eigen helft combineert met Pavan die deze keer voor zichzelf kiest en de 9-0 scoort. 

En dan is de tegenstand gebroken en blijft SVO goed combineren maar missen twee intikkertjes. Toch maakt Pavan de 10e, Raf de 11e Maxime de 12e  en 13e, en mag Mats de laatste van de wedstrijd maken. Al met al een goede wedstrijd, maar je vraagt je wel een beetje af of ze niet te laag zijn ingedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *