Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1 OVERKLAST

Dat is de juiste conclusie na 90 minuten voetbal tegen en in Abcoude. Eindelijk weer eens een (streek-)derby. Leuk voor de spelers en vooral ook voor de supporters aan beide kanten.

Zij zagen met name in de eerste helft een dominant FC Abcoude. Het team van onze buren was volop in beweging en oogde fris. Onze jongens konden daar nauwelijks iets tegenover stellen. Het duurde welgeteld een kwartier (!) voordat SV0 voor het eerst in de buurt kwam van de Abcoude-goalie en toen was het nota bene bijna nog raak ook. Uit een corner van Jerom Meester kwam de bal voor de voeten van Mitchel Melissen. De Abcoude-goalie behoedde zijn team voor een achterstand, door zich in de baan van het schot te storten. Abcoude pakte daarna de draad weer op en hield SVO constant onder druk. In de 26e minuut balverlies op het middenveld waardoor Abcoude vrije doorgang kreeg richting Dax de Wit, die vervolgens met een fraaie lob het nakijken had. (0-1)

Vorige week was het nog Durante Olsman die daarop het antwoord wist (met een hattrick), maar hij moest helaas al na een halfuur geblesseerd het veld verlaten. Een aderlating. Linksback Nana Appiah probeerde het daardoor ontstane gat op links nog enigszins op te vullen door regelmatig naar voren op te stomen, maar was dit keer in zijn acties weinig succesvol. Van de ruimte die daardoor achterin ontstond maakte Abcoude in de 36e minuut dankbaar gebruik. (0-2) Dat was tevens de ruststand.

Ook in de tweede speelhelft konden onze jongens geen potten breken en helemaal niet nadat Mitchel Melissen met een blessure aan het hoofd moest uitvallen. Zijn werklust is bewonderenswaardig. Wat opviel was dat Abcoude veelvuldig de aanval zocht via de vleugels waar voor hen de ruimte lag, terwijl onze jongens veelal door het midden de aanval zochten wat nagenoeg geen gevaar opleverde. De Abcoude-goalie hoefde dan ook nauwelijks handelend op te treden.

Zoals gezegd: Abcoude speelde dominant en dat het slechts met 2-0 wist te winnen mogen de Abcouders niet alleen zichzelf aanrekenen, maar had vooral ook te maken met het prima keeperswerk van onze goalie Dax de Wit.

Al met al een teleurstellend resultaat nadat ook Zondag 2 eerder op de dag eveneens in en tegen FC Abcoude 2 onderuit was gegaan (1-3). Met andere woorden: voor onze jongens een horror-scenario. Maar ja het was niet voor niets het Halloween-weekend zullen we maar denken. Coach Guido Licastro was duidelijk. Het was vandaag niet goed genoeg. We moeten het vooral hebben van hard werken en dan blijken we tegen een ploeg als FC Abcoude toch tekort te komen. Op naar volgende week en dan thuis tegen het Amsterdamse JOGA Fortius. Dus wederom een streekderby.

Rob van ‘t Veer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *