ZATERDAG 1 LOOPT AVERIJ OP

Vorige week stond de uitwedstrijd tegen FC Purmerend ook al op het programma. Toen gooide pluvius roet in het eten en werd na 20 minuten de wedstrijd gestaakt. Door de aanhoudende regen was het veld (met natuurgras) kletsnat en spekglad geworden, waardoor het met het oog op blessures niet langer verantwoord was om door te spelen. De stand was op dat moment 0-0.

De resterende 70 minuten moesten deze zaterdag alsnog worden afgewerkt. Dit keer op kunstgras. Purmerend startte – met de wind in de rug – voortvarend en zorgde voor veel dreiging. Al na drie minuten was het raak. Een vrije trap van net buiten de zestien probeerde Robbert Wiggerink (die de afwezige Dax de Wit verving) met beide vuisten onschadelijk te maken. De terugspringende bal belandde voor de voeten van de tegenstander en verdween alsnog tegen de touwen. (0-1) Na zeven minuten leek de thuisclub opnieuw te gaan scoren maar het was Robbert, die zich knap in de baan van het schot wierp en erger wist te voorkomen.

Ook daarna was het Purmerend dat het spel maakte. Zaterdag 1 moest dan ook alle zeilen bijzetten om niet overlopen te worden. Dat lukte met kunst en vliegwerk, zonder zelf richting het vijandelijke doel ook maar één moment gevaarlijk te worden. In de 19e minuut liet Purmerend zien hoe dat wél moest. Op een prima dieptepass had onze verdediging geen antwoord en met een prachtige lob werd Robbert, die wellicht iets te ver vóór zijn doel stond, verrast. (0-2) Dat was na 25 minuten tevens de ruststand.

Het was duidelijk dat er na de thee aan SvO-zijde iets moest gebeuren. Om het tij te keren vonden er enkele omzettingen binnen de linies plaats, ook al omdat spits Nick van Nieuwkerk met een pijnlijke knie achterbleef in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Simon Barmentlo, die overigens op een prima invalbeurt kan terugkijken. Dit alles kon echter niet voorkomen dat Purmerend in de 53e minuut andermaal wist te scoren. (0-3) Een domper, want sommige meegereisde supporters hadden nog hoop. Met de wind mee moet het toch mogelijk zijn om de achterstand alsnog weg te werken, aldus de trouwe aanhang. Maar met de 0-3 leek die hoop vervlogen.

Het siert de mannen van coach Hans Verhoogt dat ze daarna het hoofd niet lieten hangen en het bleven proberen. In de 71e minuut was het Kevin Nlandu die knap wist te scoren. (1-3) En in de 80e minuut was het Sharief Toussaint die eveneens doel trof. (2-3) Met nog tien minuten te gaan was er tijd genoeg voor de gelijkmaker, temeer daar van Purmerend op dat moment het beste af was. In de 90e minuut was het Charlie den Hertog die inderdaad de gelijkmaker op zijn schoen had. Hugo Schulte, de goalie van Purmerend, wierp zich echter met een reflex in de baan van het schot en bezorgde daarmee zijn ploeg uiteindelijk de overwinning. Voor SvO duur puntenverlies.

Conclusie: Het was niet goed wat SvO deze middag liet zien. Het liet zich te gemakkelijk afbluffen door de tegenstander. Zeker de eerste helft. Waar was het zelfvertrouwen dat het team van coach Hans Verhoogt als regel uitstraalt? Ook Hans was teleurgesteld en miste – zeker de eerste helft – de uitstraling van het “willen winnen”. Dit los van het feit, dat hij ook nu weer (zelfs vergeleken met de gestaakte wedstrijd vorige week) vele basisspelers om diverse redenen moest missen. Met als gevolg een onvoldoend ingespeeld team en daarmee vanzelfsprekend het ontbreken van de nodige automatismen. Dat werd deze middag wel duidelijk.

Nu WINTERSTOP tot 22 januari 2024. Dan staat voor SvO een uitwedstrijd op het programma tegen HOOFDDORP. Aanvang 15.00 uur.