Mistig, zonnig en teleurstellend einde voor de JO17-2…

Advertentie

Het is fris buiten. Het is mistig. Vocht staat op het raam. Om 11:30 uur begint de wedstrijd tegen Pancratius. Ineens is de mist weg, zonnetje komt door. Wordt het zo’n dag?! We beginnen, Onno de scheids moet al die testosteron in toom houden. Gelukkig danst er één dame tussendoor, die tegen de heren schreeuwt: “Doe rustig! Houd je mond en speel door!”

Wat zie ik mooie acties! De ploeg begint met goede energie. Bij de tegenpartij staan een aantal gasten van meer dan 1.80 mtr. Dat maakt wel even indruk. Het begint goed, de jongens gaan ervoor. Ik zie mooie technische acties van Lennox. Hij staat lekker te spelen. Op het middenveld staat Raphaël weer zijn kunstjes te vertonen. Het gaat op zich erg goed. Toch krijgen ze in de eerste helft wat doelpunten om hun oren. Tegenpartij staat ook goed te ballen. Wij verliezen gewoon net te veel ballen, door slecht aan te spelen. We hebben wel paar goede kansen gehad. Het betrekt een beetje…. Op het veld en in de lucht. Op het laatst plaatst Lennox een mooie bal en voor Boyke is de weg vrij. 1-4 en we gaan de rust in.

Net begonnen na een heerlijk rust in het zonnetje. Lennox komt vrij voor het doel, nog buiten de 16. Met een mooi loepje over de keeper heen en het wordt 2-4! De jongens zie je weer beetje happy worden. Gaan ze nu knallen? Even later breekt de tegenpartij weer door waar een 2-5 uitkomt. Als publiek liggen we helemaal in een deuk om Rafaël, hij denkt soms dat het rugby is en deelt de één na de andere schouderduw uit. We zien tegenspelers door de lucht vliegen. Een schouderduw van Raphaël voelt als een bulldozer.

Ineens loopt het uit de hand, iemand van Pancratius ligt op de grond, ik heb even gemist wat er gebeurd was. De coach van de tegenpartij kwam aanrennen en schiet gelijk uit tegen de scheidsrechter. Waarom hij alles maar laat gaan, waarom hij niet fluit voor de incidenten? De scheidsrechter kent de persoon niet en vraagt wie hij is. Waarop de coach de scheids begon uit te schelden. Slecht voorbeeld! Waarom nou? De scheids was klaar met alle commentaar en scheldpartijen en heeft de wedstrijd gelijk gestaakt. En terecht. Respect was ver te zoeken. Bij sv Ouderkerk geven we een duidelijk signaal, die ook bij de ingang op het pand hangt: RESPECT.

Wat jammer dat we op deze manier de wedstrijd hebben moeten eindigen. Beide teams kwamen om te voetballen. Hoe nu verder? Svo stond 2-5 achter. Minimaal een excuus van de tegenpartij is gevraagd aan het adres van de scheids. En dan overleggen we wat we moeten of willen doen. Hopelijk volgende week wel een rustige wedstrijd tegen IJburg. Als publiek was het zonnetje wel heerlijk! En er werd goed gespeeld. Mijn waardering gaat uit naar Onno de scheids, die rustig bleef en zijn keuze om te staken met een duidelijke reden heeft genomen en wij allen ook respecteren.

De mist was weg dus uiteindelijk wens ik iedereen een fijne zondag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *