Oorwassing voor Zondag 1

Behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst”

8 oktober 2020 werd het thuis 3-0 voor SVO. Ook nu kwam -exact één jaar later – Zwaluwen Utrecht 1911 (ZWU) op bezoek en gingen de Utrechters er dit keer met de volle winst vandoor(0-4). Overigens stappen zij volgend jaar over naar de Zaterdagcompetitie, maar dat terzijde.

Ook nu startten onze jongens van coach Guido Licastro voortvarend en werd de tegenstander regelmatig onder druk gezet. Wat wel opviel was dat in tegenstelling tot vorige week de vleugelaanvallers minder makkelijk werden bereikt. De passes kwamen onvoldoende aan. En als je druk zet dan krijgt de tegenstander automatisch in aanvallend opzicht meer ruimte en dan mag je de restverdediging niet verwaarlozen. En dat gebeurde vooral ook wanneer onze backs mee ten aanval trokken. In de 8e minuut was de eerste dreiging voor het doel van onze goalie Dax de Wit. Grensrechter Leo Houtkamp vlagde voor buitenspel, maar dat werd door scheidsrechter Michel Baist genegeerd. Enkele minuten later weer zo’n aanval, nu luisterde de leidsman wél naar Leo. Echt spannend werd het pas aan het slot van de eerste helft en moest de ZWU-goalie handelend optreden. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Thijs de Dood die echter jammerlijk miste.

Kort daarna was het de ijverige Mitchel Melissen die dit keer over links de achterlijn wist te halen. Zijn voorzet had Tijl Terleth echt voor het intikken, maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. En zoals zo vaak gebeurt dan valt de goal prompt aan de andere kant. Door balverlies op het middenveld kon de linkervleugelaanvaller van ZWU in stelling worden gebracht en was het voor hem een koud kunstje om dankzij de geboden vrijheid te scoren (0-1). Dat was tevens de ruststand.

Geen man overboord hoorde je het thuispubliek denken. Tijd genoeg om de zaken recht te trekken. Thijs Terleth had dat in de 48e minuut al kunnen doen, maar zijn inzet belandde recht in de handen van de keeper. SVO wilde wel maar de voorhoede kon deze zondag geen vuist maken. Hoe anders en effectief wist ZWU met de geboden kansen om te gaan. Nadat Thijs de Dood door een zgn. ziekenhuisbal in het daaropvolgende duel geblesseerd raakte en in de 63e minuut moest uitvallen was het ZWU dat vijf minuten later wél wist te scoren (0-2). Leo vlagde ook dit keer voor buitenspel, maar de scheidsrechter was kennelijk te zeker van zijn zaak en nam niet eens de moeite om Leo even te raadplegen. Slordig. De wedstrijd was hiermede in feite gespeeld. In de 75e minuut werd het 0-3 en wederom door een ziekenhuisbal op het middenveld kwam ZWU in balbezit en kon het de eindscore bepalen op 0-4.

Een regelrechte oorwassing dus. Volgende week vrij. Het duurt dus tenminste 2 weken voordat Zondag 1 kan laten zien wat het écht waard is. Dan ontvangt het PVC eveneens uit Utrecht. Op 20 oktober 2019 werd het toen 4-2 voor SVO, maar dat zegt zo blijkt maar weer NIETS.