Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1 BELUST OP REVANCHE

Wat heet. Het werd een klinkende overwinning (5-1) op het bezoekende HOV/DJSRCR oftewel Hoop Op Vooruitgang/De Jonge Spartaan Sport Club Rotterdam (een fusieclub sinds 2009). In de heenwedstrijd op 29 januari j.l. werd nog een smadelijke 0-1 nederlaag geleden, waarmee tegelijk een einde kwam aan een ongeslagen reeks van 9 wedstrijden (8 overwinningen en 1x gelijk) waardoor die nederlaag toen extra hard aankwam.

Nu dus een 5-1 overwinning waarop niets viel af te dingen. Coach Hans Verhoogt sprak na afloop van een soevereine overwinning. Een prima teamprestatie en Hans vond het mooi om te zien dat de technische afspraken, die vooraf met het team zijn gemaakt, tijdens de wedstrijd er ook uitkomen. Verdedigend staat het bij ons als een huis (dit keer met Roy La Grouw als man-of-the-match). Hans haast zich te zeggen dat ook de voorhoede hem op deze zonnige zondagmiddag heeft kunnen bekoren. Van de snelheid, waarover onze voorwaartsen beschikken, werd goed gebruik gemaakt.

De competitie loopt intussen tegen het einde, maar nog altijd oogt Zondag 1 gretig en lijkt van enige vermoeidheid geen sprake. Ook nu weer met veel lopende mensen van links naar rechts v.v. en uitstekend positiespel. Achter de laatste linie van de tegenstander lag veel ruimte en daar lagen dan ook de kansen. Succes bleef echter uit. In de 5e minuut was het op links onze rappe Durante Olsman die dacht te gaan scoren, maar de Rotterdamse goalie (een prima pot) voorkwam dat met een knappe redding. In de 7e minuut was het de mee opgekomen aanvoerder Tim Baas, die dacht uit een corner de 1-0 op zijn slof te hebben, maar de bal werd vlak voor de de doellijn nog getoucheerd door Quinten Drupsteen (en die stond buitenspel). De ene na de andere aanval volgde. In de 14e minuut stuurde Durante bijvoorbeeld Daan van Unen op het vijandelijk doel af, maar ook toen kwam de Rotterdamse doelman als overwinnaar uit de bus.

In de 29e minuut was het vervolgens Roemer Bouwman, die met een vlammend schot de paal trof, terwijl Durante tegelijkertijd in de zestien werd gevloerd. De scheidsrechter zag er, ondanks de aanhoudende protesten, echter niets onreglementairs in. Maar in de 35e minuut kwam die penalty er alsnog. Uit een corner ging de bal, na de nodige schermutselingen binnen het strafschopgebied, op de stip. En het was Thijs de Dood die dat buitenkansje benutte (1-0). Dat was tevens de ruststand.

Na de thee was het HOV/DSJRCR die direct na de hervatting enige speldenprikjes uitdeelde, waarop onze verdediging overigens adekwaat reageerde. En als zo vaak: dan valt er een doelpunt aan de andere (in dit geval voor ons goede) kant.

Rechtsachter Pepijn de Koning wist in de 52e minuut over grote afstand Thijs de Dood te bereiken. Met zijn kopbal bracht die Roemer in stelling, die vervolgens op uiterst fraaie wijze wist te scoren (2-0). In de 77e minuut nog zo’n prima aanval over vele schijven, waarbij uiteindelijk Durante met hoge snelheid de bal wist mee te nemen richting het vijandelijk doel en knap scoorde (3-0). Ook voor de toeschouwers was het genieten.

In de 80e minuut wisten de Rotterdammers door enige onachtzaamheid in onze verdediging toch nog tegen te scoren (3-1). Dat leek ook de eindstand te worden, maar daar dacht Daan van Unen toch anders over. Weer was het Durante die op links in de 88e minuut zijn tegenstander zijn hielen liet zien en zijn voorzet over de grond werd vervolgens door Daan van Unen tot doelpunt verheven. En zo pikte Daan zijn doelpuntje toch weer mee. Volgens zeggen al 8 wedstrijden op rij!

In de 90e minuut tenslotte nog een hoofdrol voor twee invallers. Jesse de Wit wist knap de bal binnen te houden en vanaf de achterlijn deze voor het doel te brengen en was het Storm de Jong die de 5-1 op het scorebord liet aantekenen.

Overigens was de bal van de week deze keer beschikbaar gesteld door Van Barneveld Culinair.

Maandag 29 mei a.s. (Tweede Pinksterdag) wordt de reguliere competitie afgesloten met de uitwedstrijd tegen PVC in Utrecht. Cruciaal daarbij is dat onze jongens de 2e plek op de eindrangschikking dan moeten zien vast te houden. Die levert namelijk het recht op voor een thuiswedstrijd in de nacompetitie (4 juni a.s.). Roda’46 uit Leusden zit wat dat betreft op het vinkentouw met twee punten achterstand, maar wel met een aanzienlijk beter doelsaldo. Dus een overwinning lijkt nodig. Veel succes mannen.

P.S.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd Corrie Andriessen (binnenkort 90) door voorzitter Cees de Wit in het zonnetje gezet. Zij werd benoemd tot lid van verdienste voor haar rol gedurende 40 jaar als gastvrouw bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal. Zij doet dat intussen samen alweer jaren met Wil Daane met wie ze meestal ook naar de uitwedstrijden gaat. Beiden werden in de bloementjes gezet. Ook uiteraard hierbij mijn felicitaties.