Week van de scheidsrechter

Zonder scheidsrechter geen voetbal

En zonder voetbal geen scheidsrechter!

Samen maken we SV Ouderkerk. Vanuit elk juniorenteam (O13 t/m O19) wordt de volgende inzet van ouders/verzorgers gevraagd:

• Aanwezigheid van een elftalleider bij een voetbalwedstrijd
  • Aanwezig van een grensrechter bij een voetbalwedstrijd
  • Draaien van enkele kantinediensten per seizoen
  • Leveren van een scheidsrechter voor thuiswedstrijden.

Eén scheidsrechter per team is verplicht

Het huidige scheidsrechtercorps is op leeftijd en helaas is de aanwas beperkt, terwijl het aantal te fluiten wedstrijden toeneemt. Vanuit de club kunnen we helaas op dit moment niet altijd scheidsrechters voor de thuiswedstrijden leveren. We vragen jullie daarom binnen je team minimaal één vrijwilliger aan te wijzen om een interne cursus scheidsrechter te volgen. Deze man/vrouw fluit vervolgens de thuiswedstrijden. Van alle juniorenteams- zaterdag of zondag, A -of B-categorie – verwachten we een eigen scheidsrechter. Een scheidsrechter kan zijn/haar ‘eigen’ team fluiten, maar hoeft niet. Meestal zelfs liever niet.

Daarnaast is het mogelijk dat we een officièle KNVB opleding verzorgen, de club betaald, als tegenprestatie verwachten we dat je dan onderdeel gaat worden van het SV Ouderkerk scheidsrechterscorps, een erg leuke ploeg enthousiastelingen!

De club zorgt voor goede interne begeleiding

Alle (kandidaat) scheidsrechters kunnen hun spelregelbewijs halen en de scheidsrechterscommissie organiseert minimaal twee avonden per seizoen met nadere uitleg en vooral veel voorbeelden en mooie verhalen. Indien gewenst komen we een aantal keren kijken bij een wedstrijd voor begeleiding en coaching.

Aanmelden

We vragen aan jou als elftalleider in overleg te treden met de ouders/verzorgers van de spelers van je team. We ontvangen graag een naam, telefoonnummer en e-mailadres van de kandidaat scheidsrechter via email aan: mjhilbrands@cs.com

De cursus en begeleiding wordt verzorgd door Michel Jansen en Marten Hilbrands.

Mochten er vragen zijn dan kunnen jullie natuurlijk ook bij ons terecht.

namens de scheidsrechterscommissie,
Michel Jansen, Robert Kops en Marten Hilbrands