Laatste nieuws

Ouderkerk vr3 – Loosdrecht vr 2 (1-1) 4-1

De voorbereiding begon deze week uitstekend; Woensdagavond training bij KEK!

Dit in de vorm van een heel gezellig en lekker kerstdiner, wat plaatsvond in goed gezelschap begeleid door lekkere drankjes en uitmuntend rijmwerk van onze Steef om onze steun en toe verlaten langs de lijn in het zonnetje te zetten.

Daarna het wekelijkse ‘spel’ van ‘met hoeveel zijn we’… heeft iedereen Spond ingevuld? Ja, maar ik red het toch niet, of wel, nou als de kids mee kunnen, ik ben niet fit, oké met paracetamol gaat het wel, ik heb een kater… ik vlag wel. Nou goed, uiteindelijk waren we met 14 vrouw sterk en een bikkel die toch kwam vlaggen met tot slot een enorme zak oliebollen (met liefde verzorgd door Gerda en Lil). Maar de dames met kater konden dit voor de wedstrijd nog niet aan, dus de zak bleef nog dicht.  Wat ook beter dicht had kunnen blijven was Arlet haar tas, gooi je deze week wel je scheenbeschermers in de was aub? Zelf had ze er na een kort nachtje overigens het meeste last van. De tegenstander had 2 wedstrijden minder gespeeld en 1 punt meer, of was het andersom Lies? 

Afijn, ik kijk liever niet naar statestieken; iets met uitgaan van onze eigen kracht! Het nodige gemopper over het weer en de kou, wat uiteindelijk leidde tot een creatieve warming up in de dug-out. Arie kwam fanatiek aan in de korte broek, hup meiden de wei in. Ph had weer keurig de opstelling uitgeschreven en vervolgens iedereen ook vast voorbereid wie welke minuut op welke plek in zal vallen, met snel er achteraan ‘maar dat zal toch wel weer anders lopen’.

We kwamen helaas al snel 0-1 achter; onnodig, maar wellicht waren de spiertjes nog niet warm? Hierna kregen we meer grip op de wedstrijd. Iets sneller aansluiten en veel schieten, want de keepster had duidelijk bevroren vingers die geen bal vast konden houden. Voor de rust de gelijkmaker dankzij een schot van Arlette!
In de rust; niemand nog een oliebol? Nee? Na de wedstrijd dan maar. Koud zeg, Jezus wat is het koud, alles is nat, is er nog een droog shirt? Heb jij het ook zo koud?
De tweede helft in en de kou motiveerde duidelijk om nog wat harder te lopen, wat al snel resultaat opleverde. Arlet nog een keer, Kristel en nog een lekker schot van Judith. Binnen tien minuten liepen we uit naar een mooie 4-1,  dat gaat lekker!


De tegenstander had intussen geen wissels meer over en 2 kreupele in het veld. ‘Zullen we anders maar af fluiten?’ was het voorstel. Dat leidde tot discussie; een aantal zag de warme douche al voor zich, maar weer anderen roken bloed. Uiteindelijk een compromis; we voetballen nog 10 minuten.
Deze verliepen ietwat chaotisch, maar de 4-1 bleef netjes staan. Mijn horloge gaf inmiddels aan dat ik op dat moment 12 baantjes had gezwommen, dus het was waarschijnlijk ook wel mooi geweest. Na de wedstrijd gingen die oliebollen er toch echt goed in. Nog een gezellige 3e helft en bardienst; waarbij het tappen duidelijk niet ieders kwaliteit is. Het werd niet te laat en de kantine werd netjes en tevreden achter gelaten, aldus onze Piet. 

Een prima eerste seizoenshelft, na de winterstop deze lijn doorzetten! Platte kar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *