JeugdLaatste nieuws

Teamindeling Jeugd seizoen 2023/2024

De nieuwe teamindelingen voor het seizoen 2023/2024 zijn rond! De technische staf heeft de afgelopen periode samen met de leeftijd coördinatoren de nieuwe indelingen van de Onderbouw en Bovenbouw bij SV Ouderkerk opgezet. Bij het indelen van de nieuwe teams is de feedback van trainers en als ook teambegeleiders meegenomen in het opmaken van de nieuwe teamindelingen. De procedure als volgt:

Onderbouw (O8 – O12) (download)
We gebruiken een speler volgsysteem door de trainers op verschillende momenten een advies analyse formulier in te laten vullen
Alle trainers hebben in het midden van het seizoen en onlangs een analyse- en adviesformulier ingevuld. In dit formulier worden alle spelers vanuit verschillende criteria beoordeeld. Deze feedback neemt de technische staf mee in het opmaken van de teamindelingen. Er wordt geen extra selectietraining georganiseerd. Met als reden om spelers niet vanuit een momentopname te selecteren. Met de input van alle trainers, de eigen observaties van de technische staf en de informatie uit de vragenlijsten, is er voldoende informatie om de teamindelingen te maken. Om kinderen in de onderbouw met plezier op hun eigen niveau te laten spelen, worden alleen de twee hoogste jeugdteams per leeftijdscategorie ingedeeld op basis van niveau.

Wij willen extra benadrukken dat ná de winterstop vooral de jongere teams mogelijk gaan veranderen door aanmeldingen. Het gevolg zou kunnen zijn dat er dan teams extra spelers krijgen en hierdoor te groot worden. In dat geval worden in die jaargang spelers doorgeschoven en een extra team gecreëerd. Alles zal – uiteraard – zo zorgvuldig mogelijk worden begeleid.

Bovenbouw (O13 – O19) update 25-07-2023 (download)
In de Bovenbouw zijn er dit jaar twee selectietrainingen geweest per leeftijdsklasse. Op deze trainingen hebben we met verschillende trainers met een verse blik naar de jongens gekeken, zodat de keuze niet vanuit een enkel persoon komt. De indeling is bepaald door middel van de twee trainingen als ook de informatie van de trainers van het afgelopen voetbalseizoen.

Het verschil met de onder en bovenbouw is het speler volgsysteem, in de Bovenbouw kon die nog niet gehanteerd worden. In het nieuwe seizoen zal dit ook bij de Bovenbouw toegepast worden.

Volgende stappen: 
Nu de teamindelingen bekend zijn gemaakt benaderen de Leeftijd Coördinatoren ouders –  die zich al dan niet hebben opgegeven – , met de vraag om leider te worden. De leiders starten hierna de teams op en het nieuwe seizoen in “begeleiden”.

Trainers (die nog niet bekend zijn), leiders, startdatum van het (training)seizoen worden z.s.m. bekendgemaakt. 

Mocht je n.a.v. dit bericht of de indeling nog vragen hebben, dan kunt u mailen naar indelingsvo@gmail.com. Wij doen onze best om alle vragen zo spoedig mogelijk te  beantwoorden.

Vanuit de Jeugdcommissie wensen wij jullie allemaal een heerlijk en sportief nieuw seizoen toe, maar eerst vakantie!

De Jeugdcommissie

Een gedachte over “Teamindeling Jeugd seizoen 2023/2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *