ZATERDAG 1 ALLESBEHALVE OVERTUIGEND (0-0)

SvO had tot vandaag er vijf competitiewedstrijden opzitten (2x winst, 1x gelijkspel en 2x verlies. Doelsaldo -3).

Tegenstander dit keer het bezoekende Rksv TOB uit Tuindorp Oostzaan. In 1947 opgericht als Tuindorp Oostzaanse Boys maar dat veranderde een kleine tien jaar later in Trouw Ons Beginsel, omdat intussen ook dames lid van de (omni-) vereniging waren geworden. Vandaar. Voor de volledigheid: TOB – vorig seizoen nog vierde klasser – had intussen vier competitiewedstrijden achter de rug (1x winst, 1x gelijkspel en 2x verlies. Doelsaldo -1). Gezien deze statistieken zou het best eens een spannende pot kunnen worden.

Het lijkt een repeterend verhaal, maar nog vóór het beginsignaal van scheidsrechter Michel Baist moest spits Nick van Nieuwkerk tijdens de warming-up , door een eerder opgelopen blessure, alsnog afhaken waardoor coach Hans Verhoogt dit keer zijn centrumverdediger Senna Hamel noodgedwongen in de spits posteerde. Later moest in de 33e minuut ook middenvelder Jim Kleine Staarman met een knieblessure de strijd staken en datzelfde lot verging ook Thijs de Dood eveneens met een pijnlijke knie (10 minuten voor tijd). Wat dat betreft zitten we in de hoek waar de klappen vallen en de ziekenboeg zat al zo vol, verzuchtte coach Hans Verhoogt na afloop.

Desalniettemin: ook hij had gezien dat zijn team dit keer prima uit de startblokken was gekomen en gelijk de tegenstander onder druk wist te zetten. Inderdaad SvO stond prima gegroepeerd met veel balbezit en grip op het middenveld. Hoe anders was dat vorige week tegen Legmeervogels. Met name over de linkerflank -met als eindstation Sharief Toussaint- werd geregeld de aanval opgezocht: snel en met prima combinaties uitgevoerd. Tot een doelpunt leidde dat evenwel niet. Ook niet in de 8e minuut toen aanvoerder Thijs de Dood van grote afstand een poging waagde maar de bal rakelings langs de kruising het doel mistte.

Na een kwartier kroop TOB iets meer uit zijn schulp en verplaatste het veldspel zich voornamelijk rond de middenlijn. Niet echt vermakelijk en spannend, hoewel in de 24e minuut (uit het niets) onze achterhoede door het oog van de naald kroop. Op korte afstand en vrij vóór het doel van onze goalie Dax de Wit verdween de bal hoog over. En het was Dax die in de 45e minuut ongelukkig uitverdedigde en de tegenstander een uitstekende scoringskans bood. Gelukkig wist Dax dat zelf met een uiterste poging te voorkomen. Ruststand 0-0.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Ook nu weer lag het accent voornamelijk op het middenveld en werd het voor de beide doelen niet echt gevaarlijk. Onze goalie Dax had dan ook nauwelijks nog wat te doen en dat gold ook voor zijn collega aan de overkant. In de 74e minuut zou dat echter veranderen en kreeg SvO wegens hands binnen het strafschopgebied een penalty toegewezen. Dit buitenkansje werd evenwel door Charlie den Hertog niet benut. Zijn inzet werd door de TOB-doelman knap gepareerd, zodat de brilstand op het scorebord bleef staan.

Na 90 minuten was dat nog steeds het geval omdat er in het verdere verloop van de wedstrijd evenmin werd gescoord. Ook niet nadat Mario Zanetti in de 85e minuut (overtreding) met rood de kleedkamer kon opzoeken en Zaterdag 1 daardoor met 10 man verder moest. Het werd dus toch nog even billenknijpen maar – zoals gezegd – een doelpunt viel er niet alsnog. Eindstand derhalve 0-0.

Samenvattend: Het weer was niet best, maar de wedstrijd zelf ook niet. Een kenner sprak van flipperkastvoetbal. Anderen vonden het optreden van de scheidsrechter Baist vaak warrig, maar al met al de uitslag terecht. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar.

Volgende week zaterdag 11 november UIT tegen Weesp. Aanvang 14.00 uur.