JeugdLaatste nieuws

Team indeling jeugd seizoen 2024/2025

De nieuwe teamindelingen voor het seizoen 2024/2025 zijn rond! Vanwege AVG wetgeving plaatsen we enkel voornamen van de kinderen en soms een eerste letter van de achternaam indien nodig. Mocht er toch onduidelijkheid zijn in welk team uw kind zit dan kunt u mailen (zie onder). De technische staf heeft de afgelopen periode samen met de leeftijd coördinatoren de nieuwe indelingen van de Onderbouw en Bovenbouw bij SV Ouderkerk opgezet. Bij het indelen van de nieuwe teams is de feedback van trainers en als ook teambegeleiders meegenomen in het opmaken van de nieuwe teamindelingen. We kunnen nooit aan alle verwachtingen voldoen en realiseren ons dat sommige kinderen teleurgesteld zijn, maar hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe teams ook weer een mooi seizoen tegemoet gaan.

Onderbouw:

We gebruiken bij SVO een speler volgsysteem door de trainers op verschillende momenten gedurende het seizoen een advies analyse formulier in te laten vullen.
In dit formulier worden alle spelers vanuit verschillende criteria beoordeeld. Deze feedback neemt de technische staf mee in het opmaken van de teamindelingen. Er is geen extra selectietraining georganiseerd, met als reden om spelers niet vanuit een momentopname te selecteren. Met de input van alle trainers, de eigen observaties van de technische staf en de informatie uit de vragenlijsten, is er voldoende informatie om de teamindelingen te maken. Om kinderen in de onderbouw met plezier op hun eigen niveau te laten spelen, worden alleen de twee hoogste jeugdteams per leeftijdscategorie ingedeeld op basis van niveau.

Wij willen extra benadrukken dat ná de winterstop vooral de jongere teams mogelijk gaan veranderen door aanmeldingen. Het gevolg zou kunnen zijn dat
er dan teams extra spelers krijgen en hierdoor te groot worden. In dat geval worden in die jaargang spelers doorgeschoven en een extra team gecreëerd.

Bovenbouw:

het aantal kinderen binnen een bepaalde leeftijdscategorie in combinatie met het op de been kunnen brengen van een elftal brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Bij de meiden heeft dit er zelfs toe geleid dat een aantal teams zijn opgeheven, omdat we geen team meer konden vormen. Voor alle speelsters is een oplossing gezocht. We gaan ervan uit dat de teamindeling zoals die nu staat intact blijft, maar mogelijk volgen er nog een paar wijzigingen.

Vervolg:

Nu de teamindelingen bekend zijn gemaakt benaderen de leeftijd coördinatoren ouders, die zich al dan niet hebben opgegeven, met de vraag om leider te worden. De leiders starten hierna de teams op onder aansturing van de leeftijdscoördinatoren.

Trainers (die nog niet bekend zijn), leiders, startdatum van het (training)seizoen en het trainingsschema worden z.s.m. bekendgemaakt.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht of de indeling nog vragen hebben, dan kunt u mailen naar indelingsvo@gmail.com . Graag duidelijk in de mail vermelden om welk kind en team het gaat. Wij verzamelen eerst een aantal vragen om vervolgens daarmee aan de slag te gaan. U zult dus niet direct een antwoord krijgen. Temeer omdat we vlak voor de vakantieperiode zitten en ook onze vrijwilligers toe zijn aan wat rust.

Vanuit de Jeugdcommissie wensen wij jullie allemaal een heerlijk en sportief nieuw seizoen toe, waarbij we rekenen op de hulp en inzet van alle ouders.

2 gedachten over “Team indeling jeugd seizoen 2024/2025

  • Rogier Jacobs

    In de indelings-excel staat staat ‘JO14-1 ZO’.
    Staat ‘ZO’ ervoor dat ze op zondag hun competitiewedstrijden gaan spelen?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *