ZATERDAG 1 STRIJDEND TEN ONDER

Het wordt er door de 0-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen FC Almere voor het team van coach Hans Verhoogt niet makkelijker op om de na-competitie (met eventuele degradatie tot gevolg) te ontlopen. Maar het kán nog wel. Daarvoor moeten de twee resterende competitiewedstrijden – beide thuis – wel worden gewonnen en dan maar hopen, dat de directe concurrenten voor de veilige achtste plaats t.w. Purmerend en Marken, zelf steken laten vallen. En dan te bedenken dat onze eerstvolgende wedstrijd tegen Purmerend is én Marken en Purmerend elkaar óók nog treffen. Dat bedenk je toch niet, maar het maakt het wel rete spannend!

Nu de wedstrijd zelf (eindelijk weer eens op natuurgras) met twee aan elkaar gewaagde teams, hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat Almere over het algemeen een licht veldoverwicht had, maar onze jongens daar een grote dosis strijdlust tegenover stelden. De kansen waren er echter vooral voor Almere, dat met iets meer grip op het middenveld, regelmatig zijn snelle buitenspelers aan het werk zette en daar voortdurend dreiging vanuit ging.

In de 23e minuut leek Almere (oog-in-oog met onze goalie Dax de Wit) de score te openen, maar onze grensrechter Leo Houtkamp vlagde voor buitenspel en daar was scheidsrechter M van Grevenbroek het mee eens. In de 29e minuut slordig uitverdedigen aan onze kant, waardoor Almere op rechts kon uitbreken, maar het was Dax die zich in de baan van het schot wierp en zijn doel wist schoon te houden.

Zoals gezegd: op het middenveld konden we niet echt potten breken, waardoor we voorwaarts ook weinig gevaar wisten te stichten. En dan valt tot overmaat van ramp in de 35e minuut spits Nick van Nieuwkerk met een hamstringblessure ook nog uit. Hij werd vervangen door Tijmen de Bouter

De druk van Almere werd allengs groter en vlak vóór rust weer zo’n snelle uitval. Dax probeerde door uit te lopen zijn doel te verkleinen, maar had geluk dat achter hem Simon van Rens op de juiste plaats stond om de bal alsnog weg te werken. Ruststand 0-0 en daar kon de SvO-aanhang alleen maar blij mee zijn.

Ook na de pauze toenemende druk door Almere. In de 47e minuut opnieuw een knappe redding van Dax. Kort daarna een scrimmage voor zijn doel: tot driemaal toe werd de bal van de lijn gehaald en hadden we het geluk aan onze zijde.

Hoewel: opnieuw een tegenvaller toen na een uur spelen captain Thijs de Dood (waarschijnlijk ook met een hamstringblessure) noodgedwongen de strijd moest staken. Hij werd vervangen door Hidde Boonstra in de verdediging, waardoor Simon van Rens doorschoof naar het middenveld. Hij was het ook, die in de 64e minuut op links de geheel vrijstaande Mats Swart wist te bereiken, maar die kreeg de bal niet goed onder controle. Daar had meer in gezeten.

Het harde werken begon zijn tol te eisen en met het doorvoeren van enkele wissels hoopte coach Hans Verhoogt wat extra energie aan zijn team toe te voegen, maar het mocht niet baten. Het was in de 82e minuut toch Almere, dat met een vlot lopende aanval onze verdediging zoek speelde en het was vervolgens aanvaller Max Wolters van der Weije die scoorde.(0-1)

Met een uiterste krachtinspanning werd in de resterende tijd op zoek gegaan naar de gelijkmaker en die leek in de slotminuten alsnog te vallen. Eerst uit een vrije trap op de rand van de zestien, gevolgd door een corner. Ook Dax mee naar voren en met z’n allen voor de goal, maar de bal wilde er niet in.

Teleurstelling alom, ook bij coach Hans Verhoogt voor wat betreft de nipte nederlaag. Hij prees niettemin de inzet en strijdlust van zijn jongens en zag ook, dat na zeventig minuten de accu leeg raakte. Daar maak ik me wel zorgen over, aldus Hans, evenals voor wat betreft de blessures van Nick en Thijs. We weten in ieder geval wat ons de resterende twee wedstrijden te doen staat en hij hoopt daarbij op de steun van het thuispubliek.

Volgende week zaterdag 11 mei om 14.30 uur thuis tegen FC Purmerend. Succes mannen!!!!