ZATERDAG 1 ZIT IN HOEK WAAR DE KLAPPEN VALLEN

Plaats van handeling was dit keer het voormalige eiland Marken tegen de eens zo roemrijke sv Marken. De thuiswedstrijd op 30 september 2023 eindigde destijds in een 2-0 overwinning voor SvO. Dit keer trok Marken aan het langste eind. En verdiend ook. Zeker het eerste halfuur liet de thuisclub er geen misverstand over bestaan dat er deze middag op Marken niets te halen viel en het straalde dat ook uit. De wil om te winnen en SvO liet het gebeuren.

Marken startte voortvarend en met de wind mee werd met name over rechts onze verdediging danig op de proef gesteld. Met hangen en wurgen wist het team van coach Hans Verhoogt de nul te houden, maar voor hoe lang? Nadat onze goalie Dax de Wit met een aantal knappe reddingen telkens een achterstand wist te voorkomen, was het in de 20e minuut dan toch raak. Andermaal over rechts wist Marken een bres in onze verdediging te slaan en was het Maurice Gerritsen, die met een bekeken schot Marken volkomen verdiend op voorsprong zette. (0-1)

Eerst na een half uur kreeg het team van coach Hans Verhoogt iets meer grip op de wedstrijd en toonde het onder aanvoering van captain Thijs de Dood wat meer initiatief en lef. Tot echt doelrijpe kansen leidde dat evenwel niet. Die was er nog wel voor Marken in de 44e minuut. Door slordig balverlies opnieuw een scoringskans voor Marken, maar met een prima sliding wist Hidde Boonstra erger te voorkomen en de bal tot corner te verwerken.

De tweede helft begon SvO voortvarend met invaller Charlie den Hertog voor Sharief Toussaint. En het was Charlie die met zijn acties de boel wat opschudde, maar de doelman van Marken wist telkens van geen wijken. Dat ervaarde ook onze spits Nick van Nieuwkerk, die na een voorzet van Pepijn de Koning in de 57e minuut met een kopbal leek te gaan scoren. Met een uiterste krachtsinspanning wist de goalie van Marken andermaal zijn doel schoon te houden. Het wachten was niettemin op de gelijkmaker.

In de 68e minuut leek de kans daarop evenwel verkeken, want Marken kwam op een 2-0 voorsprong door Luuk de Waard. Een ingooi van Marken ter hoogte van de middenlijn ging daaraan vooraf. Ongeloof onder de SvO-aanhang, dat door onze spelers niet tijdig werd ingegrepen! Enkele minuten later in feite hetzelfde liedje. In de 71e minuut werd de geheel vrij gelaten Luuk de Waard met een splijtende cross pass in stelling werd gebracht en dat betekende. (0-3)

De wedstrijd was daarmee in feite gespeeld, hoewel Hidde Boonstra in de 75e minuut uit een corner knap de 1-3 liet aantekenen en in de 81e minuut, na een lage voorzet van Charlie den Hertog, in een melee van spelers de bal er gewoonweg niet in wilde. Omdat in de 85e minuut nog een doelpunt van Marken wegens buitenspel werd afgekeurd bleef het verlies voor SvO beperkt tot een 3-1 nederlaag.

Coach Hans Verhoogt was uiteraard teleurgesteld in het resultaat. Het eerste halfuur vond hij ver ondermaats. En de kinderlijke manier waarop we de tweede en derde goal weggaven, terwijl wij juist op zoek waren naar de gelijkmaker, kan natuurlijk niet. De jongens kunnen veel beter en dat weten ze zelf ook. Het komt er alleen op dit moment niet uit. Kortom: we zitten in de hoek waar de klappen vallen en daar moeten we zo snel mogelijk zien uit te komen.

Volgende week zaterdag 2 maart om 14.30 uur thuis tegen DWS.