ZATERDAG 1 KOPJE ONDER IN SLOTEN

Dat het een lastige wedsrijd zou worden stond voor Wil Daane – ook nu weer samen met Corrie Andriessen aanwezig – vast. Maar dat het zó lastig zou worden!

DWS (dat haar thuisbasis feitelijk heeft op Sportpark Spieringhorn in Amsterdam Nieuw-West, maar door renovatie aldaar tijdelijk is uitgeweken naar Sportpark Sloten) liet er vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Angevaare geen misverstand over bestaan: zaterdag 1 hoefde er niet op te rekenen dat er deze middag bij de Amsterdammers wat te halen viel. Wat heet! Het deed haar naam Door Wilskracht Sterk in dat verband alle eer aan. Maar ook in voetbaltechnisch opzicht deed DWS van zich spreken en had het team van coach Hans Verhoogt daar dit keer geen antwoord op.

Geen moment konden onze jongens een stempel op de wedstrijd drukken en was het DWS , snel en balvaardig en met constant grip op het middenveld, dat het spel dicteerde. Aldus werd met ogenschijnlijk speels gemak hun voorwaartsen regelmatig aan het werk gezet. Vooral over de vleugels. Zodoende werd door de tegenstander het hele speelveld gebruikt en onze verdediging steeds alle zeilen moest bijzetten. Dat lukte welgeteld 9 minuten. Weer zo’n snelle uitbraak ter hoogte van de middenlijn. De tegenstander werd vervolgens in zijn opmars geen strobreed in de weg gelegd, waardoor de rechtervleugelaanvaller kon worden bereikt. Uit diens voorzet werd de bal prima ingekopt en was onze goalie Dax de Wit kansloos. (0-1)

Het tweede tegendoelpunt viel in de 15e minuut. Opnieuw een flitsende DWS-aanval, dit keer over links met een vrije doorgang voor de linkervleugelaanvaller richting Dax die met een vlammend schot opnieuw het nakijken had. (0-2) In de 20e minuut leidde een vrije trap bij de zijlijn op links de volgende tegengoal in. De bal belandde in een melee van spelers uiteindelijk bij een DWS-voorwaartse en Dax moest andermaal vissen. (0-3)

SVO leek rijp voor de slachtbank, maar wist uiteindelijk de achterstand nog enigszins beperkt te houden. DWS kwam vóór de thee in de 32e minuut nog eenmaal tot scoren, uit weer zo’n splijtende aanval waarbij onze achterhoede het nakijken had. Onze grensrechter Leo Houtkamp vlagde nog wel voor buitenspel, maar scheidsrechter Angevaarde ging daar niet in mee. (0-4) Dat was ook de ruststand, nadat onze spits Nick van Nieuwkerk in de 35e minuut zijn kopbal nog op de lat zag belanden en in de 40e minuut de scheidsrechter ons geen penalty gaf na een duidelijke handsbal van een DWS-verdediger in de zestien. (De scheids: de bal kwam via zijn lichaam tegen zijn hand aan zonder die te bewegen: vandaar geen strafschop.)

Met wat verandering in onder meer de speelwijze hadden onze jongens in de tweede helft iets meer in de melk te brokkelen, maar het was toch DWS dat de wedstrijd volledig in de hand hield. Met de 0-4 tussenstand was deze eigenlijk al gespeeld en leek die tussenstand, dankzij een aantal knappe reddingen van Dax, ook de eindstand te worden. In de 83e minuut wist DWS echter nog eenmaal te scoren. (0-5)

Ook de spreekwoordelijke eer was ons deze middag niet gegund. In de 56e minuut leek Mats Swart die te gaan redden door de DWS-goalie knap te omspelen, maar zijn inzet werd op de doellijn alsnog gestuit en tot corner verwerkt.

Na afloop vroeg ik coach Hans Verhoogt om een reactie en die was duidelijk: wij hadden vandaag een complete off-day zonder daarmee afbreuk te doen aan de klinkende overwinning van DWS. Hij zei ook de jongens te hebben gevraagd om komende week onderling en met elkaar eens na te gaan hoe dit heeft kunnen gebeuren en waarom ze deze middag zo zijn overklast. En niet onbelangrijk: om daar vervolgens dan ook lering uit te trekken.

We gaan het zien. Volgende week zaterdag 14 oktober om 14.30 uur THUIS tegen AMVJ. Opnieuw een geduchte tegenstander en het is te hopen, dat onze beide vleugelverdedigers t.w. Pepijn de Koning en Ray-Jay Acheampong, die beiden in de 2e helft geblesseerd uitvielen, dan weer inzetbaar zijn, terwijl centrumverdediger Roy la Grouw nota bene al tijdens de warming-up moest afhaken.

Ook onze aanvaller Durante Olsman kampt nog met een blessure evenals Daan van Unen (opnieuw geblesseerd tijdens de training). Hopelijk zien we beiden ook weer spoedig terug tussen de lijnen.

Tot a.s. zaterdag. U komt toch ook? Onze jongens kunnen uw steun goed gebruiken.