ZATERDAG 1 LIJDT PIJNLIJKE NEDERLAAG EN DEGRADEERT

Voor de 2e speelronde in de na-competitie kwam TOV (Tot Ons Vermaak) uit Baarn op bezoek.

Vooraf. Voor SvO was er deze middag – zo zou blijken- echter niets vermakelijks aan. Al bij het betreden van ons Sportpark viel aan vrijwel niets te merken, dat het nog steeds om lijfsbehoud ging. De sfeer was er niet naar en wie gerekend had om een massale opkomst om onze jongens te ondersteunen, kwam bedrogen uit. Ik hoorde een prominent SvO-lid de opmerking maken: ik schaam me kapot te moeten constateren, dat er zelfs méér supporters uit Baarn zijn dan vanuit onze eigen aanhang. Ik had op deze belangrijke dag op meer support gehoopt en gerekend van onze leden en ook van ons eigen bestuur.

Dit wedstrijdverslag is niet de plek om daar wat verder op in te gaan. Het zou wel goed zijn, dat aan deze trend, die echt niet van vandaag of gisteren is, een halt wordt toegeroepen. Het is nog altijd zo: als het met het vlaggenschip goed gaat dan gaat het met de vereniging óók goed. Ik zou zeggen: wie de schoen past trekt hem aan en daar wil ik het bij laten.

De wedstrijd zelf. Het was duidelijk dat TOV er zin in had, terwijl het team van coach Hans Verhoogt een zekere matheid vertoonde en weinig beleving uitstraalde. In de 5e minuut een eerste doelpoging van TOV. De bal ging over. In de 10e minuut opnieuw een hachelijk moment vóór het doel van onze goalie Dax de Wit. Zaterdag 1 liet het gebeuren, zo ook in de 15e minuut. Uit een vrije trap op rechts – met een voorzet over de grond – opende TOV knap de score. (0-1)

Je zou denken, dat SvO hierdoor wel wakker zou zijn geschud. Niet dus en TOV hield het initiatief. Pas in de 44e minuut was sprake van de eerste (!) serieuze doelpoging van Zaterdag 1. Jim Kleine Staarman (blessure) was intussen vervangen door Mario Zanetti en die leek te gaan scoren. Zijn schot, waarbij de bal van richting werd veranderd, werd echter uiterst knap door de doelman van TOV onschadelijk gemaakt.

Na de thee moest het dus gebeuren. En inderdaad: onze voorhoede liet zich wat meer zien, vaak door een lange bal van achteren uit. Met de wind mee verdween die echter regelmatig ook over de achterlijn. Na een uur nam Theo Mooren (wie kent hem niet) met een sirene en een aantal van zijn secondanten w.o. Leo Houtkamp (met zijn toeter) plaats achter het doel van de tegenstander. En juist op dát moment scoorde TOV aan de andere kant. Opnieuw uit een fris ogende open aanval, maar wel volgens sommigen onder onze kenners uit buitenspelpositie. Scheidsrechter Vincent Kool en zijn assistent zagen dat anders en de referee zag ook geen overtreding in de 60e minuut op Daan van Unen binnen de zestien (duw vol in de rug). Geen penalty dus. Dat had wellicht een kantelmoment in de wedstrijd kunnen zijn!

Wat SvO coach Hans Verhoogt de resterende tijd ook probeerde met o.a. het doorvoeren van een aantal wissels, waarbij nota bene ook Tim Baas (!) nog zijn opwachting maakte, het mocht allemaal niet meer baten.

Samenvattend: SvO ging deze middag kopje onder: TOV was duidelijk de betere ploeg en verdiende de overwinning dan ook volkomen. Door deze pijnlijke nederlaag degradeert SvO 1 naar de vierde klasse zaterdag. Nu de wonden likken en volgend jaar o.l.v. Martin van Leuven proberen het verloren terrein weer terug te winnen. Coach Hans Verhoogt, die SvO verlaat en ook na ca 40 jaar een punt achter zijn trainersloopbaan zet, was een mooier slot mét lijfsbehoud gegund.

De Bal van de Week werd beschikbaar gesteld door Restaurant De Voetangel.