ZATERDAG 1 HAD MEER VERDIEND

Dit keer kwam DWS afc op bezoek. Werd in de heenwedstrijd het team van Hans Verhoogt nog compleet overklast en op een 0-5 nederlaag getrakteerd. Nu waren partijen behoorlijk aan elkaar gewaagd. DWS startte voortvarend en zette SvO gelijk onder druk. Met de wind in de rug speelden de bezoekers vooral de lange bal en profiteerden daarbij met name van de snelheid van hun beide vleugelaanvallers.

In de 6e minuut was het Cequino Esajas, die op de linkerflank werd bereikt en zich behendig vrij speelde. Zijn schot werd door één van onze verdedigers licht getoucheerd, maar net genoeg om onze goalie Dax de Wit te verrassen. (0-1) In de 15e minuut een corner, waaruit DWS met een kopbal opnieuw leek te gaan scoren, maar – op nog geen meter afstand – was Dax dit keer met een prima reflex zijn opponent de baas. In de 20e minuut andermaal een aanval van DWS, nu over rechts. Met een afstandsschot, buiten bereik van Dax, belandde de bal op de paal.

Natuurlijk was de vroege tegengoal een domper, maar coach Hans Verhoogt zag dat zijn spelers dit keer de koppies niet lieten hangen. Integendeel: ze rechtten de rug en wisten zodoende DWS goed partij te bieden. In het laatste kwartier vóór de theepauze was het SvO dat de touwtjes wat meer in handen had, maar de gelijkmaker bleef uit. Zodoende werd met een 0-1 achterstand de kleedkamer opgezocht. Kort daarvoor had onze linkervleugelverdediger Hidde Boonstra dat – met een hoofdwond – noodgedwongen ook al gedaan. Rechtsback Pepijn de Koning verhuisde daardoor in de tweede speelhelft naar links en diens plek op rechts werd ingenomen door Mats Swart.

Het initiatief lag na de thee vooral bij SvO en DWS – kennelijk geschrokken van de tegenstand in het laatste kwartier vóór de pauze – beperkte zich hoofdzakelijk tot het verdedigen van de voorsprong. Onze goalie had nauwelijks nog wat te doen. Eens moest de gelijkmaker toch vallen. Daan van Unen leek die in de 64e minuut op zijn schoen te hebben, na goed doorzetten van Charlie den Hertog gevolgd door een prima voorzet. Zijn inzet werd echter tot tweemaal toe geblokt. In de 81e minuut kwam spits Nick van Nieuwkerk een teenlengte tekort, na een lage voorzet van opnieuw Charlie den Hertog.

Nog steeds een 0-1 achterstand en het was in de 85e minuut dat centrumverdediger Senna Hamel (met zijn lengte) naar voren werd gestuurd om alsnog een doelpunt te forceren. Het moet gezegd: vanaf dat moment zette SvO de turbo erop en het was voor DWS ‘alle hens aan dek’. Maar de gelijkmaker bleef uit, ook in blessuretijd. Het was onze goalie, die ter hoogte van de middenlijn een vrij trap mocht nemen. De bal viel achter de DWS-verdediging en stuiterde vervolgens over de keeper heen en leek in het vijandelijk doel te verdwijnen. De bal belandde echter via de vingertoppen van de DWS-goalie alsnog tegen de lat. Met een kopbal van Mats Swart trof de terugspringende bal vervolgens de paal. Hoeveel pech kan je hebben. SvO had meer verdiend.

Ook coach Hans Verhoogt had een 1-1 uitslag terecht gevonden, zeker op basis van de 2e helft. Al met al teleurstellend. ‘Ik wil de jongens toch een compliment maken, dat zij na de vroege tegengoal niet bij de pakken zijn gaan neerzitten en ze gedurende het verdere verloop van de wedstrijd met veel inzet het DWS knap lastig hebben gemaakt. Het zat ons qua resultaat echter niet mee’.

Volgende week zaterdag 9 maart om 14.30 uur staat een uitwedstrijd tegen AMVJ op het programma

P.S.

De Bal van de Week werd dit keer beschikbaar gesteld door Restaurant De Voetangel.

Pupil van de Week was Jaymeli Grigoleit, 10 jaar en inmiddels 3 jaar lid van SvO. Ze speelt in het team JO 10-4. Ze heeft een superleuke middag gehad. Jammer van de 0-1 nederlaag, maar de patat na afloop smaakte desondanks prima evenals de AA. Het vaantje vond ze ook leuk.