‘Zondag 4 opnieuw nipt aan de verkeerde kant van het scorebord: 4-5(!)’

Afgelopen zondag moesten de mannen van Joris Jansen en assistent Ro-G Beats aantreden tegen FIT. De Amsterdammers stonden maar net onder ons. We moesten ditmaal een kwartier eerder normaal verzamelen. God mag weten waarom. Misschien was het om de vrijdagavond na te bespreken. We hadden toen namelijk een teamuitje, bij Jeroen, Dion en onze supporter Youri thuis. Een kroegquiz, veel rare cocktails, een bezoek aan de Prime en een hoop mooie verhalen later, was het alweer zondag. Daar waar Thijs de Dood vrijdag nog schitterde met zijn aanwezigheid, was hij afgelopen zondag helaas weer afwezig. Net als 2/3 van onze feestcommissie en onze veteraan Elmer trouwens. Deze hadden overigens wel een geldige reden.

In tegenstelling tot wat we normaal altijd doen, begonnen we dit keer goed aan de wedstrijd. Na goed druk zetten van Boy kon ik de bal al vroeg in de wedstrijd eenvoudig langs de keeper tikken. Na een wereldgoal van FIT stond het helaas halverwege de eerste helft weer gelijk. Na minstens zo’n mooi doelpunt van Kevin en later nóg een doelpunt van Kevin (met mooie aanname), namen we een ruime voorsprong: 3-1. Wat er daarna gebeurde kan je alleen geloven als je er bij bent geweest. Binnen een tijdsbestek van nog geen 5 minuten keken we tegen een 3-4 achterstand aan. Een klutsbal via de lat, nog een wereldgoal en een tegendraads ingeschoten bal stuurde Marco drie keer richting het eigen doel om de bal uit het net te vissen. Met deze korfbal tussenstand konden we gaan rusten.

Joris vond dat het eigenlijk wel lekker ging (op de laatste 5 minuten na). Met Jacco op rechtsbuiten in plaats van Donny, zochten we de aanval, maar het leverde niet zo gek veel kansen op.  Datzelfde gold eigenlijk voor FIT. Na de rust gebeurde er eigenlijk niet zo gek veel. Tot FIT een kwartier voor tijd de 3-5 maakte. Marco hield ons vervolgens nog met een knappe redding in de wedstrijd. We bleven aanzetten en de aansluitingstreffer volgde wel snel. Na een mooie pass van Dion kon Boy simpel afronden. Een slotoffensief bleef echter uit, dus verloren we met 4-5.

Waar we de afgelopen seizoenen steeds aan de goede kant van het scorebord zaten, zit het dit jaar wat minder mee. Desondanks houden we de gezelligheid erin en gingen we toch met een groot gedeelte van de ploeg de wedstrijd nabespreken en Ajax kijken in de kantine. Elia was ‘on set’ , en zo werd er onder het genot van een hapje, drankjes en de vocale hoogtepunten van onze Elia (bekend van o.a. ‘Koffie koffie, lekker bakkie koffie’) de nodige gezelligheid gecreëerd in de kantine. Ik quote Cees de Wit: ‘Het is goed dat jullie er zijn!’. Voor een senioren voetbalteam dat 5e klasse speelt, is dat toch het mooist denkbare compliment! Later ging het team en het barpersoneel van Zondag 3 ook nog heel gezellig doen. Zo werd het nog een hele gezellige middag. Volgende week spelen we nog één wedstrijd voor de winterstop, uit bij Nautilus. We spelen al om 11:00, dus na Rico vs. Badr naar bed allemaal. Tot dan!

X Beuk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *