Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1 BEHAALT DIK VERDIENDE OVERWINNING

Voor Zondag 1 bevindt de competitie 2022-2023 zich in de eindfase. De kampioen (FC Abcoude) is bekend. De 3 periodetitels, goed voor deelname aan de nacompetitie, zijn daarentegen nog vacant. Ook wij maken daar nog volop kans op, maar er zijn meerdere kapers op de kust. Het enige dat je dan kunt doen is je stinkende best en je wedstrijden blijven winnen.

De eerste hobbel die Zondag 1 daarvoor moest nemen was in de uitwedstrijd tegen AFC Quick 1890 in Amersfoort. Met z’n ruim 130 jarig bestaan één van de alleroudste voetbalverenigingen van Nederland. Er zijn slechts 15 clubs eerder opgericht. AFC Quick pendelde in het verleden regelmatig tussen de 1e en 2e klasse. In 2015 promoveerde het nota bene nog naar de 1e klasse en promoveerde het in 2018 – na wat mindere jaren – vanuit de 3e klasse naar de 2e klasse. Nu al weer enkele jaren 3e klasser en dus deze middag onze tegenstander. Op dit moment -na een moeizame start – een goede middenmooter en je moest er dan ook niet vreemd van opkijken als het voor onze jongens een pittige klus zou worden.

Evenals ons grensrechter Leo Houtkamp (in shirt met opgestroopte mouwen) werd ook door de spelers van Zondag 1 (en niemand uitgezonderd) de mouwen opgestroopt. De meegereisde supporters werden vervolgens getrakteerd op een uitstekende eerste speelhelft. De ziekenboeg was gelukkig weer nagenoeg leeg en dat was gelijk te merken aan het spel. Er was meer balans in het elftal, men wist elkaar met vlot lopende combinaties daardoor ook makkelijker te vinden. En niet onbelangrijk: bij de vele aanvallen richting vijandelijk doel was veelal de zgn. 2e bal voor ons, waardoor AFC Quick constant onder druk kon worden gehouden en de tegenstander “kort” kon worden gedekt.

Toch duurde het tot de 36e minuut eer zich dat uitbetaalde. Zino Voskuilen, dit keer spits, werd op de rechterflank de ruimte ingestuurd. Zijn voorzet (over de grond) werd door Durante Olsman vervolgens verzilverd. Driemaal is scheepsrecht moet die op dat moment hebben gedacht. In de 1e en 35e minuut was hij al eens alleen voor de Amersfoortse goalie verschenen maar beide keren zonder te scoren.

Dat gold ook voor de drie (!) gecrëerde kansen in de 14e minuut, het vlammend schot van Thijs de Dood in de 21e minuut (over) en in de 39e minuut met een voorzet van Pepijn de Koning, die Daan van Unen wist te bereiken. Zijn kopbal miste net doel. Daardoor werd slechts met een voorsprong van 1-0 de thee opgezocht.

Na de thee een iets minder dominerend SVO, dat z’n handen mocht dichtknijpen, toen onze goalie Dax de Wit in de 46e minuut de bal uit het niets met een afstandsschot tegen de kruising van paal en lat zag belanden.

AFC Quick kwam er in de tweede speelhelft wat meer uit, maar kon niet veel potten breken. Ook omdat hun (snelle) buitenspelers tegen onze beide vleugelverdedigers Tim Baas en Pepijn de Koning nagenoeg niets te vertellen hadden.

En omdat AFC Quick regelmatig ten aanval trok ontstond voor onze voorwaartsen automatisch ook wat meer speel ruimte. Daan zag in de 67e minuut zijn inzet nog net langs de verkeerde kant van de paal gaan. In de 81e minuut had hij wél succes. Opstomend vanaf de middenlijn en oog-in-oog met de Quick-goalie wist hij knap te scoren. (2-0) In de 88e minuut werd het zelfs nog 3-0 door een eigen inzet aan de kant van AFC Quick.

Dit was ook de eindstand. Een uitstekende eerste helft en een tweede speelhelft, die er ook mocht zijn. Daarmee was de eerste hobbel met het oog op het behalen van een periodetitel genomen.

Volgende week een echte kraker n.l. uit tegen Roda’46 in Leusden, een directe concurrent voor één van de periodetitels. Zij op de 2e plaats op de ranglijst met een voorsprong van drie punten, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Het gaat er dus om spannen. Veel succes mannen. Jullie kunnen het, dat hebben jullie deze zondag wel laten zien.